před 10 lety, 10.10.2014 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Chcete netradiční dezert? Vyzkoušejte mrkvový dort!
Přiznám se, že já osobně s tímto receptem ještě zkušenosti nemám, nicméně jsem ho jednou ochutnala na návštěvě příbuzných a v brzké době se na něj chystám. Co vy? Připravujete ho?
Suroviny:
175g světlého třtinového cukru
175ml slunečnicového oleje
3 velk
Přiznám se, že já osobně s tímto receptem ještě zkušenosti nemám, nicméně jsem ho jednou ochutnala na návštěvě příbuzných a v brzké době se na něj chystám. Co vy? Připravujete ho?

Suroviny:
- 175g světlého třtinového cukru
- 175ml slunečnicového oleje
- 3 velká vejce
- 140g mrkve, nastrouhané
- 100g rozinek
- 1 velký pomeranč, kůra nastrouhaná
- 175g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
POLEVA:
- 175g moučkového cukru
- 1-2 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové stavy
Příprava:
Troubu předehřejte na 180°C. Čtvercovou formu o hraně 18 cm vyložte pečicím papírem. Do velké mísy nasypte cukr, přilijte olej, vyklepněte vejce a zlehka promíchejte. Vmíchejte strouhanou mrkev, rozinky a pomerančovou kůru. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, skořicí a muškátovým oříškem. Pak postupně suchou směs přimíchávejte k mokré. Vzniklé těsto nalijte do připravené formy a pečte 40-45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuto špejli. Nechte zchladnout, pak vyklopte. Před servírováním polijte polevou vzniklou umícháním obou potřebných surovin.
Vyzkoušeli jste? Podělte se s námi v komentářích o své názory na tento dezert!
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)