před 11 lety, 24.10.2014 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Ořechový hřbet - opravdová lahůdka!
Když jsem poprvé zahlédla tenhle moučník, hned se mi sbíhaly sliny a musela jsem neprodleně nakoupit suroviny k jeho přípravě. A musím říct, že výsledek byl naprosto dokonalý. Vyzkoušejte jej také!
Suroviny:
TĚSTO:
2 vejce
150 g Hery
150 g cukru moučka
100 ml ml
Když jsem poprvé zahlédla tenhle moučník, hned se mi sbíhaly sliny a musela jsem neprodleně nakoupit suroviny k jeho přípravě. A musím říct, že výsledek byl naprosto dokonalý. Vyzkoušejte jej také!

Suroviny:
TĚSTO:
- 2 vejce
- 150 g Hery
- 150 g cukru moučka
- 100 ml mléka
- 300 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
NÁPLŇ:
- 200 g másla
- 150 g cukru moučka
- 40 g kakaa
- 50 ml rumu
- 50 g rozinek
- 50 g marmelády
- 200 g strouhaných ořechů
DÁLE:
- marmeláda na pomazání (nejlépe meruňková)
- čokoláda nebo čokoládová poleva
- sekané mandle (nemusí být)
Příprava:
Těsto: Změklou Heru vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme vejce, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva. Husté těsto natřeme na plech s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (20 minut). Z vychladlého korpusu odkrojíme pruh velikosti formy. Zbytek korpusu umeleme nebo nastrouháme.
Náplň: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, vmícháme ostatní suroviny včetně umletého korpusu. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií a namačkáme do ní náplň. (Mně to vyšlo přesně.) Pruh korpusu potřeme marmeládou, přiložíme potřeným na náplň a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.
Už jste vyzkoušeli? Napište nám, jak vám chutnalo.
Markét ,)
Moučník vyklopíme na tác, polijeme čokoládou a posypeme mandlemi. Krájíme tenké proužky, nožem pilkou to jde dobře.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)