Ořechový hřbet - opravdová lahůdka!

Ořechový hřbet - opravdová lahůdka!

Když jsem poprvé zahlédla tenhle moučník, hned se mi sbíhaly sliny a musela jsem neprodleně nakoupit suroviny k jeho přípravě. A musím říct, že výsledek byl naprosto dokonalý. Vyzkoušejte jej také! Suroviny: TĚSTO:  2 vejce 150 g Hery 150 g cukru moučka 100 ml ml


Když jsem poprvé zahlédla tenhle moučník, hned se mi sbíhaly sliny a musela jsem neprodleně nakoupit suroviny k jeho přípravě. A musím říct, že výsledek byl naprosto dokonalý. Vyzkoušejte jej také!

f4410456

Suroviny:

TĚSTO: 
  • 2 vejce
  • 150 g Hery
  • 150 g cukru moučka
  • 100 ml mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  NÁPLŇ:
  • 200 g másla
  • 150 g cukru moučka
  • 40 g kakaa
  • 50 ml rumu
  • 50 g rozinek
  • 50 g marmelády
  • 200 g strouhaných ořechů
  DÁLE: 
  • marmeláda na pomazání (nejlépe meruňková)
  • čokoláda nebo čokoládová poleva
  • sekané mandle (nemusí být)
 

Příprava:

Těsto: Změklou Heru vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme vejce, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva. Husté těsto natřeme na plech s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (20 minut). Z vychladlého korpusu odkrojíme pruh velikosti formy. Zbytek korpusu umeleme nebo nastrouháme. Náplň: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, vmícháme ostatní suroviny včetně umletého korpusu. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií a namačkáme do ní náplň. (Mně to vyšlo přesně.) Pruh korpusu potřeme marmeládou, přiložíme potřeným na náplň a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.   Už jste vyzkoušeli? Napište nám, jak vám chutnalo.   Markét ,) Moučník vyklopíme na tác, polijeme čokoládou a posypeme mandlemi. Krájíme tenké proužky, nožem pilkou to jde dobře.