před 10 lety, 31.10.2014 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Lahodný dezert v podobě piškotu s kokosovým krémem. Vyzkoušejte!
Máte rádi netradiční dezerty, kterými oslníte své okolí? V tom případě zbystřete, jelikož je tu pro vás recept na dokonalý piškot s kokosovým krémem. Osobně vyzkoušeno.
Suroviny:
PIŠKOT:
5 vajec
150 g cukru krupice
200 g hladké mouky
5 lžic oleje
K
Máte rádi netradiční dezerty, kterými oslníte své okolí? V tom případě zbystřete, jelikož je tu pro vás recept na dokonalý piškot s kokosovým krémem. Osobně vyzkoušeno.

Suroviny:
PIŠKOT:
- 5 vajec
- 150 g cukru krupice
- 200 g hladké mouky
- 5 lžic oleje
KRÉM:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 200 g bílé čokolády
- 150g kokosu
Příprava:
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec do pěny vmícháme vařečkou mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180°C 20-30 min. (dle trouby). Smetanu nalijeme do kastrolu a na plotýnce zahříváme. Do horké nasypeme na kousky nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme chvíli povařit. Pak odstavíme z plotýnky a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Pak dáme do ledničky pořádně vychladit do druhého dne.Vychlazenou čokoládovou smetanu ušleháme dotuha.Do ní vmícháme kokos a krémem pomažeme piškot.Dáme vychladit na nejméně 5 hodin, aby šlehačka řádně ztuhla a pak už jen krájíme na kostky.
Už jste vyzkoušeli? Jak vám chutnalo. Podělte se s námi v komentářích.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)