O tomto receptu mohu říci jediné - miluji ho! Už jako malé holčičce mi ho babička pravidelně pekla a neupustila od toho ani dodnes. Takže dnes vám díky její mnohaleté snaze mohu představit jeden z mých nejoblíbenějších receptů.
Suroviny:
TĚSTO:
1 polévková lžíce
O tomto receptu mohu říci jediné - miluji ho! Už jako malé holčičce mi ho babička pravidelně pekla a neupustila od toho ani dodnes. Takže dnes vám díky její mnohaleté snaze mohu představit jeden z mých nejoblíbenějších receptů.

Suroviny:
TĚSTO:
- 1 polévková lžíce rumu
- 160 g mouka hrubá
- 250 g cukr krupice
- 280 g ořechy vlašské mleté
- 280 g máslo
- 6 ks bílek
POLEVA:
- 280 kg cukr moučka
- 6 ks žloutek
Příprava:
Do mísy vložíme mleté vlašské ořechy, máslo, cukr krupici, hrubou mouku, rum. Bílky musíme našlehat a poté přidat k ostatním ingrediencím, promíchat a těsto vložit na plech. Pečeme v předehřáté troubě max. 30 minut. Jestli je řez hotový zjistíme tak, že vezmeme špejli a píchneme do řezu, pokud se nelepí, můžeme řez vyndat. Polevu uděláme z cukru a žloutků. Naneseme na upečený vychladlý řez a necháme usušit, ideálně přes noc - pokud to vydržíme. .)
Vyzkoušeli jste? Podělte se s námi v komentářích o své zážitky z přípravy.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)