Vánoční speciál: Perníčky. Už je máte hotové?

K Vánocům neodmyslitelně patří i cukroví, takže jsem si pro vás na každý den připravila jeden, z tradičních Vánočních receptů. Co to bude dnes? Typické české perníčky. Děláte je také? Pokud ne, zde máte inspiraci, jak na ně! Suroviny: 300 g medu 300 g cukru krup
Suroviny:
- 300 g medu
- 300 g cukru krupice
- 300 g tuku
- 4 ks vajec
- 1 dl mléka
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička skořice
- 10 ks hřebíčku - rozdrtit
- badyán mletý
- anýz
- velká lžíce kakaa (nebo více)
- 800 g hladké mouky
Příprava:
Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znovu promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat, udělat bochníček a vložit do moukou vysypané nádoby, a přikryté nechat odpočívat nejméně 12 hodin na dně lednice. Poté těsto vyválet na tloušťku asi 3 až 4 mm, vykrajovat různé tvary. Pokud nechceme zdobit, před pečením potřít vejcem. Na potřené můžeme rozsypat drobné barevné dortové kuličky apod. Není třeba připravovat v předstihu, neboť jsou hned měkké a konzumovatelné. Máte svůj oblíbený recept, nebo zkoušíte stále nové a nové? Podělte se s námi v komentářích. Zajímá vás, jak si perníčky ozdobit? Vsaďte na osvědčenou klasiku v podobě bílkové polevy. Nevíte, jak na ní? Zde je návod!Suroviny:
- 1 bílek
- cca 140 g moučkového cukru
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)