Čokoládový fondant s višňovou omáčkou! Ten musíte ochutnat!

Čokoládový fondant s višňovou omáčkou! Ten musíte ochutnat!

Já osobně jsem obrovský milovník čokolády a všech výrobků, ve kterých je obsažena. A proto je tento recept jeden z mých oblíbených. Vyzkoušela jsem ho už kdysi v jedné restauraci a od té doby si jej připravuji i doma. Zkusíte to také? Suroviny: TĚSTO: 250 g  čokolá


Já osobně jsem obrovský milovník čokolády a všech výrobků, ve kterých je obsažena. A proto je tento recept jeden z mých oblíbených. Vyzkoušela jsem ho už kdysi v jedné restauraci a od té doby si jej připravuji i doma. Zkusíte to také? thediningroom ie

Suroviny:

TĚSTO:
  • 250 g  čokolády (čím kvalitnější, tím lepší)
  • 100 g másla
  • 4 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 30 g hladké mouky
  • máslo a cukr na vysypání formiček
OMÁČKA:
  • 300 g kompotovaných višní
  • 300 g kompotové šťávy z višní
  • 3 lžíce třešňovice
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 1 vanilkový cukr
  • 70 g cukru krupice
 

Příprava:

Čokoládový fondant: Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. V míse vyšleháme vejce, cukr a mouku do pěny. Pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu a promícháme. Těsto vlijeme do formiček, vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Střed báboviček by měl zůstat tekutý. Okraje formiček odřízneme nožem a bábovičky ještě teplé vyklopíme na talíř. Bábovičky posypeme moučkovým cukrem, přidáme višňovou omáčku a ozdobíme lístky meduňky nebo máty. Višňová omáčka: Do hrnce vlijeme šťávu z višní, třešňovici a přidáme cukr. Směs zahřejeme a postupně za stálého míchání přidáváme kukuřičný škrob. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne, poté přidáme okapané višně, promícháme a necháme vychladnout.   Vyzkoušeli jste? Napište nám, jak vám chutnalo!   Markét ,)