Já osobně jsem obrovský milovník čokolády a všech výrobků, ve kterých je obsažena. A proto je tento recept jeden z mých oblíbených. Vyzkoušela jsem ho už kdysi v jedné restauraci a od té doby si jej připravuji i doma. Zkusíte to také?
Suroviny:
TĚSTO:
250 g čokolá
Já osobně jsem obrovský milovník čokolády a všech výrobků, ve kterých je obsažena. A proto je tento recept jeden z mých oblíbených. Vyzkoušela jsem ho už kdysi v jedné restauraci a od té doby si jej připravuji i doma. Zkusíte to také?
Suroviny:
TĚSTO:
- 250 g čokolády (čím kvalitnější, tím lepší)
- 100 g másla
- 4 vejce
- 150 g cukru krupice
- 30 g hladké mouky
- máslo a cukr na vysypání formiček
OMÁČKA:
- 300 g kompotovaných višní
- 300 g kompotové šťávy z višní
- 3 lžíce třešňovice
- 30 g kukuřičného škrobu
- 1 vanilkový cukr
- 70 g cukru krupice
Příprava:
Čokoládový fondant:
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. V míse vyšleháme vejce, cukr a mouku do pěny. Pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu a promícháme. Těsto vlijeme do formiček, vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Střed báboviček by měl zůstat tekutý. Okraje formiček odřízneme nožem a bábovičky ještě teplé vyklopíme na talíř. Bábovičky posypeme moučkovým cukrem, přidáme višňovou omáčku a ozdobíme lístky meduňky nebo máty.
Višňová omáčka:
Do hrnce vlijeme šťávu z višní, třešňovici a přidáme cukr. Směs zahřejeme a postupně za stálého míchání přidáváme kukuřičný škrob. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne, poté přidáme okapané višně, promícháme a necháme vychladnout.
Vyzkoušeli jste? Napište nám, jak vám chutnalo!
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)