Hledáte rychlý a netradiční dezert? Vyzkoušejte zmrzlinovou bábovku!

Hledáte rychlý a netradiční dezert? Vyzkoušejte zmrzlinovou bábovku!

Ano, opravdu jsem pro vás přichystala recept na zmrzlinovou bábovku, nešálí vás zrak. Pokud máte pocit, že se jedná o složitý dezert, nenechte se zmást. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek opravdu stojí za to! Suroviny: TĚSTO: 6 vajec 140 g cukru krupice 80 g hla


Ano, opravdu jsem pro vás přichystala recept na zmrzlinovou bábovku, nešálí vás zrak. Pokud máte pocit, že se jedná o složitý dezert, nenechte se zmást. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek opravdu stojí za to! gurmanka

Suroviny:

TĚSTO:
  • 6 vajec
  • 140 g cukru krupice
  • 80 g hladké mouky
  NÁPLŇ:
  • libovolná zmrzlina dle chuti (lépe více druhů)
 

Příprava:

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Přidáme žloutky a důkladně zašleháme. Vařečkou lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8 minut). Ihned po upečení stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout. Formu na bábovku vyložíme potravinářskou fólií a obdélníky ukrojenými z vychladlého plátu těsta, podle tvaru a velikosti formy. Pak bábovku naplníme libovolnou zmrzlinou, je dobré prostřídat více druhů. Lžící dáváme do bábovky trošku povolenou zmrzlinu a malou lžičkou každou vrstvu důkladně upěchujeme. Tak pokračujeme do naplnění bábovky. Nakonec zmrzlinu přikryjeme zbytkem piškotového plátu, přitlačíme a přetáhneme fólií. Dáme na několik hodin do mrazáku. Před podáváním vyklopíme, sloupneme fólii a bábovku lehce pocukrujeme.   Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo? Podělte se s námi o své názory.   Markét ,)