před 10 lety, 28.01.2015 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Hledáte rychlý a netradiční dezert? Vyzkoušejte zmrzlinovou bábovku!
Ano, opravdu jsem pro vás přichystala recept na zmrzlinovou bábovku, nešálí vás zrak. Pokud máte pocit, že se jedná o složitý dezert, nenechte se zmást. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek opravdu stojí za to!
Suroviny:
TĚSTO:
6 vajec
140 g cukru krupice
80 g hla
Ano, opravdu jsem pro vás přichystala recept na zmrzlinovou bábovku, nešálí vás zrak. Pokud máte pocit, že se jedná o složitý dezert, nenechte se zmást. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek opravdu stojí za to!
Suroviny:
TĚSTO:
- 6 vajec
- 140 g cukru krupice
- 80 g hladké mouky
NÁPLŇ:
- libovolná zmrzlina dle chuti (lépe více druhů)
Příprava:
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Přidáme žloutky a důkladně zašleháme. Vařečkou lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8 minut). Ihned po upečení stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout. Formu na bábovku vyložíme potravinářskou fólií a obdélníky ukrojenými z vychladlého plátu těsta, podle tvaru a velikosti formy. Pak bábovku naplníme libovolnou zmrzlinou, je dobré prostřídat více druhů. Lžící dáváme do bábovky trošku povolenou zmrzlinu a malou lžičkou každou vrstvu důkladně upěchujeme. Tak pokračujeme do naplnění bábovky. Nakonec zmrzlinu přikryjeme zbytkem piškotového plátu, přitlačíme a přetáhneme fólií. Dáme na několik hodin do mrazáku. Před podáváním vyklopíme, sloupneme fólii a bábovku lehce pocukrujeme.
Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo? Podělte se s námi o své názory.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)