Semifreddo znamená v překladu ,,napůl chladný". Jedná se o skvělou variantu zmrzliny, kterou si zamilujete již při první lžičce. Nevěříte? Vyzkoušejte! Máme pro vás nejen základní recept, ale i různá chuťová vylepšení!
Suroviny:
3 vejce
2 žloutky
1 lžička van
Semifreddo znamená v překladu ,,napůl chladný". Jedná se o skvělou variantu zmrzliny, kterou si zamilujete již při první lžičce. Nevěříte? Vyzkoušejte! Máme pro vás nejen základní recept, ale i různá chuťová vylepšení!
Suroviny:
- 3 vejce
- 2 žloutky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 220 g krupicového cukru
- 500 ml smetany ke šlehání
Příprava:
Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu z vodní lázně a nechte za občasného prošlehání zchladnout. Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Vmíchejte případné další přísady (viz dále). Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc.
Dochucení:
SIRUPY A TOPPINGY - nejsnazší je vmíchat nějaký hotový sirup, třeba javorový, nebo karamelovou nebo ovocnou polevu či med;
SUŠENKY A CUKROVINKY - kornouty běžně koupíte v supermarketech v oddělení pečiva. Sušenky jako BeBe máslové, cookies, laskonky či plundrové brýle jsou skvělé na zmrzlinový sendvič. Na vmíchání do semifredda se hodí i pusinky, amaretti, koka, drcené bonbony i různé tyčinky, například kokosové;
KARAMEL A JÁDRA - v troubě opražte vlašské ořechy, lískové oříšky či mandle (150 g). Zahřejte 100 g cukru, 2 lžíce vody a umíchejte zlatý karamel. Promíchejte s jádry, vylijte na pomaštěný povrch a vychlaďte. Polovinu rozmixujte nahrubo, polovinu najemno.
Připravte si netradiční zmrzlinu s chutí, podle svých představ. Příchutě můžete dát dle libosti, zde se meze fantazii nekladou.
Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)