Honí vás mlsná a máte chuť na něco jiného, než jsou buchty a bábovky, na různé způsoby? V tom případě vyzkoušejte tyto lahodné křehké rohlíčky! Nebudete litovat!
Suroviny:
Těsto:
500g mouka polohrubá
42g droždí čerstvé
2ks žloutek
2PL cukr práškový
25
Honí vás mlsná a máte chuť na něco jiného, než jsou buchty a bábovky, na různé způsoby? V tom případě vyzkoušejte tyto lahodné křehké rohlíčky! Nebudete litovat!
Suroviny:
Těsto:
- 500g mouka polohrubá
- 42g droždí čerstvé
- 2ks žloutek
- 2PL cukr práškový
- 250ml mléko
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 2dl olej
- špetka sůl
Náplň:
- tvaroh
- vejce
- vanilkový cukr
- skořicový cukr
- rozinky
Příprava:
Prosátou mouku, rozdrobené droždí, žloutky, moučkový cukr, mléko, prášek do pečiva, olej a špetku soli dáme do mísy a vypracujeme těsto.Mísíme ho přibližně 15-20 min.
Rozdělíme ho na 8 dílů.Mezitím si připravíme tvarohovou náplň (tvaroh, vejce, vanilkový a skořicový cukr, rozinky). Samozřejmě nádivku si můžeme připravit jakoukoliv - ořechovou, makovou.
Každý díl rozválíme na tenko a rozřízneme ho na 4 trojúhelníky, na které dáváme trošku náplně. Vyformujeme rohlíčky. Rozložíme je na vymazaný plech dále od sebe (případně můžeme použít papír na pečení).
Potřeme je rozšlehaným bílkem a necháme 10 minut nakynout.A upečeme při teplotě 180 ° C cca 10-15 minut (do růžova). Z této dávky mi vyšly 2 plechy. Upečené posypeme práškovým cukrem.
Vyzkoušeli jste? Napište nám, jak vám chutnalo.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)