Křehké rohlíčky, ty musíte vyzkoušet!

Křehké rohlíčky, ty musíte vyzkoušet!

Honí vás mlsná a máte chuť na něco jiného, než jsou buchty a bábovky, na různé způsoby? V tom případě vyzkoušejte tyto lahodné křehké rohlíčky! Nebudete litovat! Suroviny: Těsto: 500g mouka polohrubá 42g droždí čerstvé 2ks žloutek 2PL cukr práškový 25


Honí vás mlsná a máte chuť na něco jiného, než jsou buchty a bábovky, na různé způsoby? V tom případě vyzkoušejte tyto lahodné křehké rohlíčky! Nebudete litovat! aaajarkafyman blog cz

Suroviny:

Těsto:
  • 500g mouka polohrubá
  • 42g droždí čerstvé
  • 2ks žloutek
  • 2PL cukr práškový
  • 250ml mléko
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 2dl olej
  • špetka sůl
Náplň:
  • tvaroh
  • vejce
  • vanilkový cukr
  • skořicový cukr
  • rozinky
 

Příprava:

Prosátou mouku, rozdrobené droždí, žloutky, moučkový cukr, mléko, prášek do pečiva, olej a špetku soli dáme do mísy a vypracujeme těsto.Mísíme ho přibližně 15-20 min. Rozdělíme ho na 8 dílů.Mezitím si připravíme tvarohovou náplň (tvaroh, vejce, vanilkový a skořicový cukr, rozinky). Samozřejmě nádivku si můžeme připravit jakoukoliv - ořechovou, makovou. Každý díl rozválíme na tenko a rozřízneme ho na 4 trojúhelníky, na které dáváme trošku náplně. Vyformujeme rohlíčky. Rozložíme je na vymazaný plech dále od sebe (případně můžeme použít papír na pečení). Potřeme je rozšlehaným bílkem a necháme 10 minut nakynout.A upečeme při teplotě 180 ° C cca 10-15 minut (do růžova).  Z této dávky mi vyšly 2 plechy. Upečené posypeme práškovým cukrem.   Vyzkoušeli jste? Napište nám, jak vám chutnalo.   Markét ,)