Grilovaný špíz z kuřecích prsíček, jater a slaniny marinovaný v klasickém balzamikovém krému Kalamáta Papadimitriou s ledovým salátem

Grilovaný špíz z kuřecích prsíček, jater a slaniny marinovaný v klasickém balzamikovém krému Kalamáta Papadimitriou s ledovým salátem

Potřebujeme: 400 g kuřecí prsních řízků 300 g kuřecích jater 150 g anglické slaniny 5 lžic klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou 5 lžic plnotučné hořčice 2 vrchovaté lžíce dijonské hořčice 50 ml olivového oleje 2 lžíce medu 1 stroužek česneku


5.Grilovaný špíz2Potřebujeme:

400 g kuřecí prsních řízků

300 g kuřecích jater

150 g anglické slaniny

5 lžic klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

5 lžic plnotučné hořčice

2 vrchovaté lžíce dijonské hořčice

50 ml olivového oleje

2 lžíce medu

1 stroužek česneku

sůl

1 ledový salát

5 plátků toastového chleba

Postup:

Kuřecí játra očistíme, kuřecí prsní řízky nakrájíme na kostky cca 2 cm veliké a vše naložíme do balzamikového krému s olejem a solí. Slaninu nakrájíme na plátky. Marinované maso a slaninu napícháme na předem namočené bambusové špejle. Grilujeme ze všech stran na rozpáleném grilu asi 15minut.

Z plnotučné, dijonské hořčice, soli, medu a olivového oleje si připravíme zálivku na salát. Zálivku necháme vychladit v ledničce a těsně před podáváním smícháme s listy salátu.

Jako přílohu podáváme grilovaný toastový chléb předem potřený olivovým olejem s rozmačkaným česnekem.