Máte chuť na netradiční pochoutku? Vyzkoušejte česnekáče.

Máte chuť na netradiční pochoutku? Vyzkoušejte česnekáče.

Ne vždy naše chuťové buňky touží po něčem sladkém. Často je slané to, co našemu jazýčku chybí. Mimo klasických slaných šneků, rolád a závinů vyzkoušejte česnekáče. Určitě nebudete litovat! Suroviny: 200g polohrubá mouka 200g hladká mouka 250ml vlažné ml


Ne vždy naše chuťové buňky touží po něčem sladkém. Často je slané to, co našemu jazýčku chybí. Mimo klasických slaných šneků, rolád a závinů vyzkoušejte česnekáče. Určitě nebudete litovat! 00a

Suroviny:

  • 200g polohrubá mouka
  • 200g hladká mouka
  • 250ml vlažné mléko
  • 3 lžičky sušených kvasnic
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1 lžička sůl
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce slunečnicový olej
  • 150g másla rozpuštěného
  • 250g másla
  • 10 stroužků česneku
 

Příprava:

Tento recept je pro milovníky slaného domácího pečiva. Česnekáče jsou z kynutého těsta, nejlepší jsou čerstvé, ale dají se jíst i druhý den. Jsou vždy vítaným pečivem. Máslo rozpustíme v kastrůlku a přidáme rozmačkaný česnek, máslo mícháme vařečkou, až česnek začne vonět a růžovět, stáhneme z ohně a dáme vychladit, ztuhnout. Proto vždy první připravuju toto česnekové máslo a nejlíp i den předem. Kynuté těsto pěkně vypracujeme, je vláčné a nelepí se. Necháme nakynout pod utěrkou 45 minut. Po vykynutí rozdělíme na 2 díly, budou dva záviny. Těsto rozválíme a potřeme máslovo česnekovou masou, svineme do závinu a dáme na plech vyložený papírem, uděláme oba záviny, po obou krajích nožem nařízneme do trojúhelníku a ještě 10 minut necháme odpočinout na plech. Ppak potřeme buď vajíčkem a nebo si odložíme trošku česnekového másla, nedáváme ho celé do závinu a tímto potřeme oba záviny. Pečeme při 180 stupních 30-35 minut.   Vyzkoušeli jste? Napište, jak vám chutnalo.