Úterní pečení v podobě tvarohové bábovky, vyzkoušejte!

Úterní pečení v podobě tvarohové bábovky, vyzkoušejte!

Máte chuť na nějakou rychlou a přesto dobrou laskominu, a jediné, co vás napadá je bábovka? Tak to jste si tento nápad jistě snažili dostat z hlavy, neboť vám na mysli vyjela suchá, přeslazená buchta, která rozhodně není to pravé ořechové. Tak přesně taková tato bábovka nen


Máte chuť na nějakou rychlou a přesto dobrou laskominu, a jediné, co vás napadá je bábovka? Tak to jste si tento nápad jistě snažili dostat z hlavy, neboť vám na mysli vyjela suchá, přeslazená buchta, která rozhodně není to pravé ořechové. Tak přesně taková tato bábovka není, ba naopak. Je krásně vláčná, chutná a sladká tak akorát. Vyzkoušejte! [caption id="attachment_34829" align="aligncenter" width="425"]000000000000000000000000000000000000000000000000000000 foto: pradobroty.cz[/caption]

Suroviny:

  • 160 g másla
  • 200 g cukru
  • 3 velká nebo 4 malá vejce (podle velikosti)
  • 500 g tvarohu
  • špetku soli
  • 200 g dětské krupičky
  • prášek do pečiva
  • šťáva z půlky citronu
 

Příprava:

Předehřejeme si troubu na 170°C (horkovduch na 150°C). Povolené máslo vyšleháme s půlkou cukru do světla. Po jednom zašleháme žloutky, následně i tvaroh se špetkou soli a citronovou šťávu. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme i druhou polovinu cukru. Krupičku smícháme s práškem do pečiva. Do tvarohové směsi po částech a opatrně zamícháme krupičku a sníh. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo krupičkou. Opatrně nalijeme těsto, stěrkou ho nahrneme k vnějšímu kraji a dáme péct asi na 50 minut. Propečenost zkoušíme špejlí. Po upečení necháme asi 5 minut stát ve formě a pak opatrně vyklopíme (chce to trochu grif, občas se jí opravdu ven nechce). Necháme zcela zchladnout, posypeme moučkovým cukrem a servírujeme. Vyzkoušeli jste? Jaká byla?   Markéta ,)       Autorem receptu i fotek je Marcela z www.pradobroty.cz.