Pondělní pečení v podobě extra snadných máslových sušenek. Vyzkoušejte!

Pondělní pečení v podobě extra snadných máslových sušenek. Vyzkoušejte!

Vrátili jste se z procházky a jste tak promrzlí, že byste nejraději vlezli do trouby a zapnuli jí? Až takto extrémně dnešní chladné počasí řešit nemusíte. Mám tu pro vás lepší nápad. Troubu sice rozpalte, ale místo, aby jste do ní vlezli si v ní připravte extrémně chutné


Vrátili jste se z procházky a jste tak promrzlí, že byste nejraději vlezli do trouby a zapnuli jí? Až takto extrémně dnešní chladné počasí řešit nemusíte. Mám tu pro vás lepší nápad. Troubu sice rozpalte, ale místo, aby jste do ní vlezli si v ní připravte extrémně chutné a jemné máslové sušenky. Jestli myslíte, že za každou skvělou sušenkou stojí dlouhé hodiny v kuchyni, pletete se. Zrovna tento recept budete mít připravený ještě dříve, než se vám vůbec prohřejí zmrzlé tváře. Nevěříte? Vyzkoušejte! [caption id="attachment_35530" align="aligncenter" width="419"]000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 foto: pradobroty.cz[/caption]

Suroviny:

  • 200 g másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 275 g hladké mouky
 

Příprava:

Povolené máslo utřeme s oběma cukry, přidáme mouku a vypracujeme v hladké těsto. To zabalíme do sáčku a dáme minimálně na 30 minut odležet do chladu (klidně přes noc, ale není nutné). Vál si lehce posypeme hladkou moukou, těsto vyválíme na tlouštku cca 0,5 cm, vykrájíme libovolné motivy (a nebo třeba jen rozkrájíme rádýlkem na čteverečky), pokud máme tiskátka, můžeme použít i ty. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem (z této dávky je asi 2,5 plechu). Troubu rozehřejeme na 180°C (horkovzduch na 160°C) a pečeme 10-12 minut do zlatova. Sušenky necháme zchladnout a skladujeme v uzavřené dóze.   Co říkáte? Už jste si někdy pochutnali na takto rychlém receptu?   Markét ,)     Autorem receptu i fotek je Marcela z www.pradobroty.cz.