Rajská omáčka se seitanem a těstovinou
Suroviny:
1 střední cibule
3 lžíce řepkového oleje
2 ks hřebíčku
7 ks nového koření
7 kuliček černého pepře
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 plechovka krájených konzervovaných rajčat
2 lžíce protlaku
2 lžíce rostlinného másla (Alsan Bio)
sůl
300 ml zeleninového vývaru
Těstoviny a opečený seitan
Postup:
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, až zesklovatí, zaprášíme ji moukou a minutku spolu osmahneme. Přidáme koření a zalijeme trochou studeného vývaru (abychom neměli v omáčce hrudky), rozmícháme, přidáme zbytek vývaru, plechovku pokrájených rajčat, protlak, osolíme a necháme 20 minut společně vařit.
Uvařenou omáčku propasírujeme přes síto, až nám v něm zbude jen tuhá kaše z rajčat, cibule. Do omáčky přidáme na zjemnění máslo a dochutíme. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinou a opečenými plátky seitanu.
Dobrou chuť přeje Pet
Ingredience: