před 10 lety, 16.10.2015 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Páteční recept v podobě extra rychlé jablečné buchty!
Je sychravé počasí a co jiného nám může v takovém pochmurném dni vykouzlit úsměv, než nějaká ta laskomina? Buďme k sobě upřímní, v takovémto nečase se nikomu nic nechce a určitě ne, stát u kuchyňské linky. Nezoufejte, tento recept vám zabere maximálně pár minut a chutn
Je sychravé počasí a co jiného nám může v takovém pochmurném dni vykouzlit úsměv, než nějaká ta laskomina? Buďme k sobě upřímní, v takovémto nečase se nikomu nic nechce a určitě ne, stát u kuchyňské linky. Nezoufejte, tento recept vám zabere maximálně pár minut a chutná přímo skvostně.
Suroviny:
- 1 hrnek cukru
- 2-3 jablka
- 1 hrnek mléka
- 2 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 1 kypřící prášek
- 1 pudingový prášek (jakýkoliv)
- 1 vejce
Příprava:
Oloupaná jablka zbavíme jádřince, nastrouháme na hrubo, přidáme mouku, cukr, kypřící prášek, olej a vejce a vypracujeme těsto.
Na plech si dáme pečící papír a nalejeme na něj těsto.
Plech dáme do trouby, kterou jsme si předehřáli na 180°C a pečeme cca 30 minut.
No, a je to!
Nevěříte? Nečekali jste takovou rychlost? Tak už se přestaňte divit a utíkejte do kuchyně.
Úžasná chuť této buchty vás totiž bude nutit péct ji znovu a znovu.... a znovu...
Vyzkoušeli jste? Jak chutnalo?
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)