Maltašky plněné griliášem
Ingredience (na 60 kousků):
250 g másla
300 g hladké mouky
5 žloutků
100 g hořké čokolády
lžička a půl vody
Griliáš od Radky Mayerové – Grika
Postup:
- Na vál nasypeme mouku, přidáme změklé máslo, žloutky a vodu, zpracujeme tuhé těsto.
- Vytvoříme válečky a rozkrájíme je na cca 60 kousků, ze kterých uděláme kuličky.
- Poklademe na talíř, přikryjeme igelitem a necháme přes noc odpočinout v lednici. Druhý den ještě ztuhlé kuličky vyválíme na placičky v průměru asi 10 centimetrů.
- Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme s griliášem. Vychladlou směsí plníme placičky z těsta a zabalíme do uzlíčků, kraje necháme volné.
- Pečeme v košíčkách asi 15 minut při 180 až 200 °C. Na závěr pocukrujeme a posypeme grilliášem a můžeme podávat.
zdroj: regionalnipotravina.cz