Vánoční pečení díl 4: Linecké margaretky.

Vánoční pečení díl 4: Linecké margaretky.

Vítejte u dalšího dílu vánočního speciálu. Tentokrát se zaměřuji na cukroví, které občas na vánočních tabulích potkávám, ale stále ne tak často, jak bych ráda. Jedná se o opravdovou delikatesu a pokud se rozhodnete tento rok upéct, budou vám jistě dlouhé týdny všichni d


Vítejte u dalšího dílu vánočního speciálu. Tentokrát se zaměřuji na cukroví, které občas na vánočních tabulích potkávám, ale stále ne tak často, jak bych ráda. Jedná se o opravdovou delikatesu a pokud se rozhodnete tento rok upéct, budou vám jistě dlouhé týdny všichni děkovat.  13

Suroviny:

  • 200 g Hery
  • 100 g cukru moučky
  • 300 g hladké mouky
  • 1 celé vejce
  • 230 g hladké mouky
  • 55 g cukru moučky
  • 180 g Hery
  • 2 žloutky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • marmeláda jahodová
  • meruňková
  • kiwi
 

Příprava:

Do proseté mouky vmícháme cukr, vejce a nakonec přidáme ztuhlou Heru nastrouhanou na hrubém struhadle. Vypracujeme hladké těsto a necháme v chladu 30 minut odležet. Z těsta vyválíme plát o síle asi 3 mm (pomohou nám dva pečicí papíry, mezi kterými lze vyválet opravdu tenké těsto) a vypichujeme z něj kolečka o průměru 6 – 8 cm. Klademe na plech a předpečeme v elektrické troubě při 200 °C asi 3 minuty. Heru mírně nahřejeme a utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Za stálého míchání přidáváme postupně žloutky. Nakonec vmícháme prohřátou (stačí ji nechat stát nad předehřívající se troubou) hladkou mouku. Těsto v teplém prostředí ihned zpracováváme, stříkáme pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou na předpečená kolečka. V elektrické troubě dopékáme při 200 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout a pak plníme. Marmeládu rozehřejeme v kastrůlku nebo asi minutu v mikrovlnné troubě do tekutého stavu. Malou naběračkou (dobře poslouží také džezva nebo konvička na mléko) nalijeme do středu sušenky. Náplň se rozteče a bude lesklá.     Vyzkoušíte?   Markét ,)