Losos s bílou čokoládou, růžovým pepřem a salátem s malinami

Losos s bílou čokoládou, růžovým pepřem a salátem s malinami

Suroviny:

-steak z lososa 1ks
-hrubozrnná sůl
-citron 1 plátek
-růžový pepř
-olivový olej

Čokoládová omáčka:
-smetana 40% 150ml
-kvalitní bílá čokoláda 60g
-pažitka
-sůl a růžový pepř

Salát:
-polníček
-maliny
-citronová šťáva a kůra
-růžový pepř
-olivový olej

Postup:

  1. Steak z lososa osušte, kůží dolu položte na pečící papír, posypte hrubozrnnou solí, přijdejte plátek citronu a zakápněte olejem. Grilujte cca 10 minut v troubě rozpálené na 200 stupňů
  2. V kastrůlku rozpusťte ve smetaně čokoládu, směs osolte a přidejte nadrobno nasekanou pažitku a růžový pepř
  3. Lístky salátu smíchejte s malinami, citr. kůrou a šťávou a přidejte nadrobno nasekanou pažitku a růžový pepř
  4. Lososa podávejte se salátem a omáčkou v omáčníku, vše hojně zasypte růžovým pepřem
Ingredience: