Vítám vás u dalšího dílu vánočního speciálu věnovanému vánočnímu cukroví. Tento rok jsem se rozhodla pro inovaci a tak posledních pár měsíců zkouším všemi možnými dostupnými i nedostupnými prostředky získat zajímavé recept. A jeden takový vám zrovna dnes přináší
Vítám vás u dalšího dílu vánočního speciálu věnovanému vánočnímu cukroví. Tento rok jsem se rozhodla pro inovaci a tak posledních pár měsíců zkouším všemi možnými dostupnými i nedostupnými prostředky získat zajímavé recept. A jeden takový vám zrovna dnes přináším. Vyzkoušejte.
[caption id="attachment_36971" align="aligncenter" width="547"]

foto: pradobroty.cz[/caption]
Suroviny:
Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 250 g cukru
- 200 g másla
- 2 celé vejce
- 1 prášek do pečiva
- 5-6 lžic mléka
Náplň:
- 1 placka z předchozího pečení
- 200 ml silné černé kávy (včetně lógru)
- 150 g cukru moučky
- 1 lžíce rumu
- Rybízová marmeláda
Poleva:
- 50 g másla
- 150 g cukru moučka
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžíce studené vody
Příprava:
Těsto:
Utřeme máslo s cukrem a vejci, přidáme mléko a nakonec i mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto
(občas je třeba přidat trochu mouky, dle toho, jak moc saje). Těsto rozdělíme na tři díly a z každého vyválíme placku velkou jako plech. Pečeme na 160°C asi 12 minut dorůžova.
Náplň:
Tu nejméně povedenou placku vezmeme a rozdrobíme, na drobení nalijeme kávu i s lógrem, přidáme cukr a rum a vše smícháme v jednolitou hmotu. Zbývající dvě placky vezmeme a první natřeme zvrchu a druhou zespoda rybízovou marmeládou (prostě vnitřní strany placek, kdyby ležely na sobě). Na první potřenou placku natřeme náplň, přiklopíme druhou natřenou plackou. Takže máme placku, marmeládu, náplň, marmeládu a placku.
Poleva:
Máslo necháme rozpustit a zamícháme do něj všechny ostatní ingredience a vypracujeme hladkou polevu. Tu rozetřeme na vrchní placku a necháme minimálně den v chladu odležet.
Krájíme na malé čtverečky a servírujeme.
Vyzkoušíte?
Markét ,)
Autorem receptu i fotek je Marcela z
www.pradobroty.cz.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)