Vánoční pečení díl 11: Plněné perníčky.

Vánoční pečení díl 11: Plněné perníčky.

Vítejte u dalšího vánočního speciálu, který je věnován cukroví. Podle vašich ohlasů je již příprava na cukroví v plném proudu. Mnohé z vás mají již základy přichystané, či dokonce upečené. Dnes přicházím s receptem na plněné perníčky, které stojí za to vyzkoušet


Vítejte u dalšího vánočního speciálu, který je věnován cukroví. Podle vašich ohlasů je již příprava na cukroví v plném proudu. Mnohé z vás mají již základy přichystané, či dokonce upečené. Dnes přicházím s receptem na plněné perníčky, které stojí za to vyzkoušet.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suroviny:

Těsto:
  • 300g hl. mouky
  • 180g cukru moučka
  • 2 pol. lžíce medu
  • 2 ks vajec
  • půl kávové lžičky sody bicarbony
  • 1 kávová lžička perníkového koření
Náplň:
  • 100g mletých piškotů
  • 0,5 dcl rumu
  • 2 pol. lžíce povidel
Poleva:
  • 100g hořké čokolády
  • 50g Omegy
 

Příprava:

Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout v lednici. Poté ho vyválíme na tloušťku 4 mm a vykrajujeme tvary. Poté pečeme v troubě na 150°C asi 15 minut- perníčky se trochu nafouknou. Upečené budeme plnit ( mazat ) náplní - mleté piškoty smícháme s povidly a rumem. Slepené perníčky dáme alespoň na 48 hodin do mrazničky. Když je vyndáme, necháme 2 hodiny odpočinout a pak máčíme v čokoládě. Můžeme dozdobit, dle libosti. Perníčky jsou po upečení hned měkké. Když je vyndáte z mrazáku, tak jsou samozřejmě tvrdé, ale jakmile je polijete čokoládou, opět krásně změknou.     Vyzkoušíte?   Markét