před 9 lety, 05.12.2015 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Vánoční pečení díl 11: Plněné perníčky.
Vítejte u dalšího vánočního speciálu, který je věnován cukroví. Podle vašich ohlasů je již příprava na cukroví v plném proudu. Mnohé z vás mají již základy přichystané, či dokonce upečené. Dnes přicházím s receptem na plněné perníčky, které stojí za to vyzkoušet
Vítejte u dalšího vánočního speciálu, který je věnován cukroví. Podle vašich ohlasů je již příprava na cukroví v plném proudu. Mnohé z vás mají již základy přichystané, či dokonce upečené. Dnes přicházím s receptem na plněné perníčky, které stojí za to vyzkoušet.
Suroviny:
Těsto:
- 300g hl. mouky
- 180g cukru moučka
- 2 pol. lžíce medu
- 2 ks vajec
- půl kávové lžičky sody bicarbony
- 1 kávová lžička perníkového koření
Náplň:
- 100g mletých piškotů
- 0,5 dcl rumu
- 2 pol. lžíce povidel
Poleva:
- 100g hořké čokolády
- 50g Omegy
Příprava:
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout v lednici. Poté ho vyválíme na tloušťku 4 mm a vykrajujeme tvary. Poté pečeme v troubě na 150°C asi 15 minut- perníčky se trochu nafouknou. Upečené budeme plnit ( mazat ) náplní - mleté piškoty smícháme s povidly a rumem. Slepené perníčky dáme alespoň na 48 hodin do mrazničky. Když je vyndáme, necháme 2 hodiny odpočinout a pak máčíme v čokoládě. Můžeme dozdobit, dle libosti.
Perníčky jsou po upečení hned měkké. Když je vyndáte z mrazáku, tak jsou samozřejmě tvrdé, ale jakmile je polijete čokoládou, opět krásně změknou.
Vyzkoušíte?
Markét
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)