Fazolová tapenáda
- 150 g fazolí červená ledvina
- 3 lžíce ovesné smetany Oatly
- 1 stroužek drceného česneku
- 1 lžička chilli pasty
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička balzamikového octa
- 1 lžička medu
- 2–3 lžíce čerstvě nasekaného koriandru nebo listů petržele či máty
- 1 lžička mořské soli
Fazole namočte na 8 hodin, propláchněte a vařte doměkka přibližně 1 hodinu.
Uvařené fazole a ostatní suroviny kromě ovesné smetany dejte do mixeru a rozmixujte do hladka.
Přidejte ovesnou smetanu Oatly a míchejte, dokud směs nebude mít jemnou konzistenci.
Vmíchejte koriandr a koření pro dochucení.
Směs nechte před podáváním vychladit v lednici.
Tip: Hodí se i jako pomazánka nebo náplň do tortil.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/fazolova-tapenada
Ingredience: