Fazolová tapenáda

Fazolová tapenáda
  • 150 g fazolí červená ledvina
  • 3 lžíce ovesné smetany Oatly
  • 1 stroužek drceného česneku
  • 1 lžička chilli pasty
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 1 lžička medu
  • 2–3 lžíce čerstvě nasekaného koriandru nebo listů petržele či máty
  • 1 lžička mořské soli

 

Fazole namočte na 8 hodin, propláchněte a vařte doměkka přibližně 1 hodinu.

Uvařené fazole a ostatní suroviny kromě ovesné smetany dejte do mixeru a rozmixujte do hladka.

Přidejte ovesnou smetanu Oatly a míchejte, dokud směs nebude mít jemnou konzistenci.  
Vmíchejte koriandr a koření pro dochucení.

Směs nechte před podáváním vychladit v lednici.

 

Tip: Hodí se i jako pomazánka nebo náplň do tortil.

 

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/fazolova-tapenada

 

Ingredience: