Jogurtový závin se švestkami a mákem
Ingredience
- 300 g bio hladké mouky
- 70 g bio másla
- 150 g bio jogurtu
- bio mletý mák
- 30 bio švestek
- ½ hrnku bio třtinového cukru
- bio mletá skořice
- bio vejce
- bio moučkový cukr
POSTUP:
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Smíchejte mouku, špetku soli, změklé máslo, jogurt a vypracujte hladké těsto. To rozdělte na dvě části, každou z nich vyválejte na tenký obdélník, posypte mákem, poklaďte důkladně omytými vypeckovanými švestkami, dle chuti pocukrujte a posypte skořicí. Horní a dolní okraj zahněte dovnitř, těsto srolujte a položte na plech vyložený pečicím papírem spojem dolů. Záviny propíchejte vidličkou, potřete rozšlehaným vejcem a posypte třtinovým cukrem. Pečte v troubě asi půl hodiny.