Jogurtový závin se švestkami a mákem

Jogurtový závin se švestkami a mákem

Ingredience

  • 300 g bio hladké mouky
  • 70 g bio másla
  • 150 g bio jogurtu
  • bio mletý mák
  • 30 bio švestek
  • ½ hrnku bio třtinového cukru
  • bio mletá skořice
  • bio vejce
  • bio moučkový cukr

POSTUP:

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Smíchejte mouku, špetku soli, změklé máslo, jogurt a vypracujte hladké těsto. To rozdělte na dvě části, každou z nich vyválejte na tenký obdélník, posypte mákem, poklaďte důkladně omytými vypeckovanými švestkami, dle chuti pocukrujte a posypte skořicí. Horní a dolní okraj zahněte dovnitř, těsto srolujte a položte na plech vyložený pečicím papírem spojem dolů. Záviny propíchejte vidličkou, potřete rozšlehaným vejcem a posypte třtinovým cukrem. Pečte v troubě asi půl hodiny.

Ingredience:

mák mletý švestky vejce