Poctivá zelňačka s klobásou

Poctivá zelňačka s klobásou

Ingredience

  • 500 g bio bílého kysaného zelí
  • 100 g bio brambor
  • 2 bio klobásy
  • velká bio cibule
  • lžíce bio sladké papriky
  • 1 bio bobkový list
  • 3 kuličky bio nového koření
  • lžíce bio hladké mouky
  • 1 l bio hovězího vývaru

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostky a uvařte v osolené vodě. Zelí sceďte a propláchněte. Vložte ho spolu s bobkovými listy do hrnce, přidejte nové koření, zalijte vývarem a krátce povařte. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, klobásu na kolečka. Obojí orestujte na sádle na pánvi, přidejte mouku a udělejte jíšku. Následně přidejte papriku a směs přimíchejte k zelí. Podle chuti přidejte pepř, sůl, povařte asi 15 minut, následně na posledních 5 minut přidejte brambory a podávejte.

 

Tip na závěr:
Rádi byste si udělali rodinný výlet na některou z ekofarem? Vyzkoušejte třeba Biofarmu Sasov. Nachází se na Vysočině a přímo ze dvora nabízí například hovězí nebo vepřové maso, ale také široký výběr zeleniny. Více se dozvíte na biofarma.cz.