Poctivá zelňačka s klobásou
Ingredience
- 500 g bio bílého kysaného zelí
- 100 g bio brambor
- 2 bio klobásy
- velká bio cibule
- lžíce bio sladké papriky
- 1 bio bobkový list
- 3 kuličky bio nového koření
- lžíce bio hladké mouky
- 1 l bio hovězího vývaru
Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostky a uvařte v osolené vodě. Zelí sceďte a propláchněte. Vložte ho spolu s bobkovými listy do hrnce, přidejte nové koření, zalijte vývarem a krátce povařte. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, klobásu na kolečka. Obojí orestujte na sádle na pánvi, přidejte mouku a udělejte jíšku. Následně přidejte papriku a směs přimíchejte k zelí. Podle chuti přidejte pepř, sůl, povařte asi 15 minut, následně na posledních 5 minut přidejte brambory a podávejte.
Tip na závěr:
Rádi byste si udělali rodinný výlet na některou z ekofarem? Vyzkoušejte třeba Biofarmu Sasov. Nachází se na Vysočině a přímo ze dvora nabízí například hovězí nebo vepřové maso, ale také široký výběr zeleniny. Více se dozvíte na biofarma.cz.