Vánoční pečení díl 15: Melouny.

Vánoční pečení díl 15: Melouny.

Vítejte u dalšího dílu vánočního pečení. Tentokráte se budu věnovat vcelku netradičnímu, ale v mém okolí velmi oblíbenému druhu vánočního cukroví - melouny. Osobně se na ně chystám letos poprvé. A co vy? Vyzkoušíte také?  Suroviny: 250 g másla 550 g moučkov


Vítejte u dalšího dílu vánočního pečení. Tentokráte se budu věnovat vcelku netradičnímu, ale v mém okolí velmi oblíbenému druhu vánočního cukroví - melouny. Osobně se na ně chystám letos poprvé. A co vy? Vyzkoušíte také?  WEI477401_20126F77FDE1396E90B31CBC57B42CC79F35

Suroviny:

  • 250 g másla
  • 550 g moučkového cukru
  • 200 g sušeného mléka
  • 300 g mletých vlašských ořechů
  • bílek
  • cukr krystal na obalení
  • potravinářské barvivo
  • čokoláda na zdobení
 

Příprava:

250 g másla, 250 g práškového cukru, 200 g sušeného mléka zpracujeme a rozdělíme na dvě stejné části. Jedna část hmoty cca 300 g zůstane bílé barvy a do druhé části přidáme červenou potravinářskou barvu. Z červené hmoty uděláme 10 kuliček, které dáme na 10 minut do mrazničky. Bílou hmotu rozdělíme na 10 částí, rozválíme a oblepíme okolo červené kuličky a znovu dáme na 10 minut do mrazničky. Zelená hmota: 300 g mletých ořechů, 300 g práškového cukru, 1 bílek a zelenou potravinářskou barvu zpracujeme, rozdělíme na 10 stejných částí, rozválíme a dobře přilepíme na bílou kouli. Obalíme v jemném krystalovém cukru a znovu dáme do mrazničky na 10 minut. Potom každou kuličku pokrájíme na 8 částí a rozpuštěnou horkou čokoládou pomocí párátka nebo mikroténového sáčku, v kterém jsme rozpustili v mikrovlnce čokoládu, uděláme zrníčka.   Vyzkoušíte?   Markét ,)