Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Ingredience

  • 2 střední kedlubny
  • 1 pórek, světlou část
  • 250g celeru
  • mletý kmín dle chuti
  • majoránka dle chuti
  • tymián dle chuti
  • himalájská sůl dle chuti
  • 1,5 litru vody

 

Příprava

Polévky, polévky a zase polévky, milujeme je. V lednici toho už moc nebylo a mně se nechtělo nikam jet v 11 stupňovém mrazu, zužitkovat zbytky se vyplatilo, vznikla polévka lahodné chuti. Navíc v době chřipek a nachlazení, ráda používám bylinky, které pomáhají při nachlazení či celkově posilují imunitu.

Než se pustíme do samotné přípravy, očistíme si a pokrájíme zeleninu.

Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme oloupané, pokrájené kedlubny, celer, zamícháme, prohřejeme, zalijeme vodou. Přidáme od každé bylinky špetku, nejvíc jsem dala mletého kmínu, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Miluji snadné a chutné polévky. Nakonec rozmixujme dohladka, pokud bychom chtěli polévku zjemnit, můžeme přidat mandlové mléko, jogurt či smetanu.

 

 

zdroj: ceskeghicko.cz

 

Ingredience:

celer pórek kedlubna