Kedlubnová polévka
Ingredience
- 2 střední kedlubny
- 1 pórek, světlou část
- 250g celeru
- mletý kmín dle chuti
- majoránka dle chuti
- tymián dle chuti
- himalájská sůl dle chuti
- 1,5 litru vody
Příprava
Polévky, polévky a zase polévky, milujeme je. V lednici toho už moc nebylo a mně se nechtělo nikam jet v 11 stupňovém mrazu, zužitkovat zbytky se vyplatilo, vznikla polévka lahodné chuti. Navíc v době chřipek a nachlazení, ráda používám bylinky, které pomáhají při nachlazení či celkově posilují imunitu.
Než se pustíme do samotné přípravy, očistíme si a pokrájíme zeleninu.
Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme oloupané, pokrájené kedlubny, celer, zamícháme, prohřejeme, zalijeme vodou. Přidáme od každé bylinky špetku, nejvíc jsem dala mletého kmínu, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Miluji snadné a chutné polévky. Nakonec rozmixujme dohladka, pokud bychom chtěli polévku zjemnit, můžeme přidat mandlové mléko, jogurt či smetanu.
zdroj: ceskeghicko.cz