Jarní langoše s rukolou a parmezánem

Jarní langoše s rukolou a parmezánem

Doba přípravy: 60 minut

Ingredience:
500 g hladké mouky
21 g čerstvého droždí
200 ml Čerstvého mléka z Valašska
150 g Bílého jogurtu z Valašská
1 necelá lžička soli
0,5 lžičky jedlé sody
olej nebo sádlo na smažení
1 Kysaná smetana z Valašska
rukola
parmezán

Postup:
V misce připravíme kvásek ze 100 ml vlažného mléka, rozdrobeného droždí a lžíce mouky a necháme ho na teplém místě 15–20 minut kynout přikrytý utěrkou. Ve větší míse smícháme mouku se sodou a solí, přidáme kvásek, zbytek mléka a jogurt. Vymísíme hladké těsto, mísu zakryjeme utěrkou a necháme asi 30–45 minut vykynout. Poté ukrajujeme po menších kusech, vyválíme a smažíme na oleji zhruba 1–2 min z každé strany. Hotové langoše potřeme zakysanou smetanou, posypeme rukolou a parmezánem.