Linecké cukroví z rýžové mouky
![Linecké cukroví z rýžové mouky](/files/thumbnails/20221031-15-09-20-linecke-cukrovi-z-ryzove-mouky-thumb-700-1000-1667225361.jpg)
Ingredience
- 250 g bio másla
- kůra z bio citronu
- 2 bio vejce
- 500 g bio rýžové mouky
- 120 g bio třtinového moučkového cukru
- bio rybízový džem
POSTUP
Máslo utřete se žloutky, cukrem a citronovou kůrou. Přidejte mouku a vypracujte v hladké těsto. Zabalte do fólie a nechte ideálně přes noc odležet v lednici, pak těsto na pomoučeném vále vyválejte na tenký plát. Pomocí vykrajovátek tvořte požadované tvary, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 160 stupních 10 až 12 minut. Vychladlé cukroví slepujte džemem a zdobte moučkovým cukrem. Uchovávejte v suchu a chladu.
Tip na závěr:
Nejrůznější druhy mouky v bio kvalitě můžete nakoupit třeba z Biofarmy Zdoňov. Ta se nachází v severovýchodních Čechách a své produkty zákazníkům nabízí na e-shopu sirebenat.cz.