Vítejte u dalšího dílu našeho kuchařského speciálu. Poslední dobou jsem se tu věnovala netypickým a mnohdy neznámým receptům. Dnes je to ale jinak a přináším recept na osvědčenou klasiku - věnečky. Vyzkoušejte.
Suroviny:
250ml vody
90g másla
špetka soli
140g h
Vítejte u dalšího dílu našeho kuchařského speciálu. Poslední dobou jsem se tu věnovala netypickým a mnohdy neznámým receptům. Dnes je to ale jinak a přináším recept na osvědčenou klasiku - věnečky. Vyzkoušejte.
Suroviny:
- 250ml vody
- 90g másla
- špetka soli
- 140g hl. mouky
- 3 vejce
Krém:
- 0,5l mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 100 g cukru
- 150g másla
- 1 vanilkový lusk
- 2PL rumu
Poleva:
- 1 bílek
- 1-2 pol.lžíce rumu
- moučkový cukr
Příprava:
Vodu, máslo, sůl - toto uvedeme do varu a přidáme mouku, mícháme tak 5 minut.
Nechat vystydnout a pak do toho po jednom všlehat mixérem 3 vejce. Na plech stříkat věnečky - zdobičkou, či sáčkem s nástavcem.. Péct na 200 °C, cca 15 minut a pak ještě na 170 °C asi 10-15 minut. Trouba se nesmí otevřít, jinak by věnečky nevyběhly!
Krém:
Uvaříme pudink, odstavíme a ještě do vařícího zašleháme máslo. Rum vmícháme nakonec.
Poleva:
Poleva je snadná - 1 bílek, nešleháme, dáme rum,asi 1-2 polévkové lžíce a cukru moučkového tolik, aby poleva byla hustá a přesto ještě krásně tekla.
Upečené věnečky rozkrojte, vršky vymáchejte v polevě a nechte zaschnout. Až poté plňte krémem. Poleva krásně ztuhne a je to nejsnadnější řešení.
A co vy? Pečete také tuto dobrotu?
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)