Nedělní pečení a klasika - snadné věnečky. Vyzkoušejte.

Nedělní pečení a klasika - snadné věnečky. Vyzkoušejte.

Vítejte u dalšího dílu našeho kuchařského speciálu. Poslední dobou jsem se tu věnovala netypickým a mnohdy neznámým receptům. Dnes je to ale jinak a přináším recept na osvědčenou klasiku - věnečky. Vyzkoušejte. Suroviny: 250ml vody 90g másla špetka soli 140g h


Vítejte u dalšího dílu našeho kuchařského speciálu. Poslední dobou jsem se tu věnovala netypickým a mnohdy neznámým receptům. Dnes je to ale jinak a přináším recept na osvědčenou klasiku - věnečky. Vyzkoušejte. fotokucharka-blogspot-com-1024x682

Suroviny:

  • 250ml vody
  • 90g másla
  • špetka soli
  • 140g hl. mouky
  • 3 vejce
Krém:
  • 0,5l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 100 g cukru
  • 150g másla
  • 1 vanilkový lusk
  • 2PL rumu
Poleva:
  • 1 bílek
  • 1-2 pol.lžíce rumu
  • moučkový cukr
 

Příprava:

Vodu, máslo, sůl - toto uvedeme do varu a přidáme mouku, mícháme tak 5 minut. Nechat vystydnout a pak do toho po jednom všlehat mixérem 3 vejce. Na plech stříkat věnečky - zdobičkou, či sáčkem s nástavcem.. Péct na 200 °C, cca 15 minut a pak ještě na 170 °C asi 10-15 minut. Trouba se nesmí otevřít, jinak by věnečky nevyběhly! Krém: Uvaříme pudink, odstavíme a ještě do vařícího zašleháme máslo. Rum vmícháme nakonec. Poleva: Poleva je snadná - 1 bílek, nešleháme, dáme rum,asi 1-2 polévkové lžíce a cukru moučkového tolik, aby poleva byla hustá a přesto ještě krásně tekla. Upečené věnečky rozkrojte, vršky vymáchejte v polevě a nechte zaschnout. Až poté plňte krémem. Poleva krásně ztuhne a je to nejsnadnější řešení.   A co vy? Pečete také tuto dobrotu?   Markét ,)