Čtvrteční pečení v podobě křupavých domácích bagetek. Vyzkoušejte.

Čtvrteční pečení v podobě křupavých domácích bagetek. Vyzkoušejte.

Vítejte u dnešního dílu, který jsem věnovala receptu na přípravu domácích křupavých bagetek. Co si budeme povídat, není nic lepšího, než se zakousnout do ještě teplého pečiva, které vám mimo jiné krásně provoní celý byt. Chcete tento slastný pocit také zažít? Tak šup


Vítejte u dnešního dílu, který jsem věnovala receptu na přípravu domácích křupavých bagetek. Co si budeme povídat, není nic lepšího, než se zakousnout do ještě teplého pečiva, které vám mimo jiné krásně provoní celý byt. Chcete tento slastný pocit také zažít? Tak šup do kuchyně! Výstřižek3

Suroviny:

  • 100 g tvarohu (ve vaničce)
  • 220 g celozrnné pšeničné mouky
  • 220 g hl.mouky
  • 130 g ovesných vloček
  • 50 g lněných zlatých semínek
  • 100 g slunečnicových nebo dýňových
  • 400 g vlažné vody
  • 20 g kvasnic
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • solí
 

Příprava:

Kvasnice nadrobíme do vlažné vody, posypeme 1 lžičkou cukru a přiklopíme talířkem. Takto je necháme cca 10 minut vzejít. Pak všechny ostatní suroviny robotem uhněteme a těsto necháme 1 hodinu kynout. Uděláme bagetky, dáme na plech s pečicím papírem, postříkáme vodou a vyvalíme vršek ve vločkách. Nařízneme žiletkou a pod utěrkou necháme opět 40 minut kynout. Pečeme při horkém vzduchu na 210°C cca půl hodiny.   Vyzkoušeno? Jak chutnají?   Markét ,)       foto: kitchenstory.cz