Čtvrteční pečení v podobě jablečných řezů z tvarohového těsta. Vyzkoušejte.

Čtvrteční pečení v podobě jablečných řezů z tvarohového těsta. Vyzkoušejte.

Vítejte u dalšího dílu receptů. Dnes vám přináším recept na svou milovanou buchtu, kterou má babička pekla snad od nepaměti. Je krásně vláčná a já, ani nikdo z rodiny jí nikdy neodolá. Vyzkoušejte jí i vy.  Suroviny: Těsto: 350 g polohrubé mouky 1 prášek do pe


Vítejte u dalšího dílu receptů. Dnes vám přináším recept na svou milovanou buchtu, kterou má babička pekla snad od nepaměti. Je krásně vláčná a já, ani nikdo z rodiny jí nikdy neodolá. Vyzkoušejte jí i vy.  f3231516

Suroviny:

Těsto:
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g Hery
  • 3 PL cukru krupice
  • 1 vejce
Náplň:
  • 6 velkých jablek
  • 3 PL cukru krupice
  • 300 ml vody
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • hrst rozinek
  • šťáva z ½ citronu
 

Příprava:

Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo. Pudinkový prášek rozmícháme ve vodě a zavaříme do jablek s cukrem. Přidáme rozinky a citronovou šťávu. Náplň vychladíme. Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, které rozpůlíme a jeden díl rozválíme na pečící papír, i s papírem přeneseme na plech 30 x 40 cm. Nalijeme náplň a pomocí válečku přeneseme na náplň i rozválenou druhou část těsta. Popícháme vidličkou a v troubě předehřáté na 180°C upečeme. Koláč krájíme až vychladlý.   Vyzkoušeli jste? Jak chutnalo?   Markét ,)