Hrášková polévka s pečenou červenou paprikou a klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Hrášková polévka s pečenou červenou paprikou a klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Hrášková polévka s pečenou červenou paprikou a klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou Co budeme potřebovat? -400 g mraženého hrášku -1 l mléka -250 ml smetany -2 cibule -1 červená paprika -olej -100 g hladké mouky -2 polévkové lžíce klasického bal


Hrášková polévka s pečenou červenou paprikou a klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou Hrášková polévka_BEZCo budeme potřebovat? -400 g mraženého hrášku -1 l mléka -250 ml smetany -2 cibule -1 červená paprika -olej -100 g hladké mouky -2 polévkové lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou -sůl a pepř Na oleji orestujeme dorůžova najemno nakrájenou cibuli, kterou poté zalijeme mlékem a smetanou. Ze 100 ml oleje a 100 g mouky připravíme jíšku, kterou necháme vychladnout. Po zavaření polévky přidáme dle potřeby jíšku tak, aby nám vznikl hustší bešamel. Přidáme rozmražený hrášek, necháme projít varem a rozmixujeme tyčovým mixérem. Polévku propasírujeme přes síto a dochutíme solí. Na tenké plátky nakrájenou papriku zprudka opečeme na lžíci olivového oleje a následně zastříkneme klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou. Naservírovanou polévku ozdobíme orestovanou paprikou. Více informací na papadim.com/cs/