před 10 lety, 01.04.2015 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Hrášková polévka s pečenou červenou paprikou a klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou
Hrášková polévka s pečenou červenou paprikou a klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou
Co budeme potřebovat?
-400 g mraženého hrášku
-1 l mléka
-250 ml smetany
-2 cibule
-1 červená paprika
-olej
-100 g hladké mouky
-2 polévkové lžíce klasického bal
Hrášková polévka s pečenou červenou paprikou a klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou
Co budeme potřebovat?
-400 g mraženého hrášku
-1 l mléka
-250 ml smetany
-2 cibule
-1 červená paprika
-olej
-100 g hladké mouky
-2 polévkové lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
-sůl a pepř
Na oleji orestujeme dorůžova najemno nakrájenou cibuli, kterou poté zalijeme mlékem a smetanou. Ze 100 ml oleje a 100 g mouky připravíme jíšku, kterou necháme vychladnout. Po zavaření polévky přidáme dle potřeby jíšku tak, aby nám vznikl hustší bešamel. Přidáme rozmražený hrášek, necháme projít varem a rozmixujeme tyčovým mixérem. Polévku propasírujeme přes síto a dochutíme solí. Na tenké plátky nakrájenou papriku zprudka opečeme na lžíci olivového oleje a následně zastříkneme klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou. Naservírovanou polévku ozdobíme orestovanou paprikou.
Více informací na
papadim.com/cs/
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)