Vyzkoušejte oblíbené žloutkové řezy

Vyzkoušejte oblíbené žloutkové řezy

Tuhle buchtu miluji už od dětství, kdy mi ji pekla vždy za odměnu, nebo při slavnostní příležitosti má babička a vždy ji krájela na maličkaté kostičky. Bývala výjimečně, protože babička byla naučena, že se s vajíčky šetří. Tím, že jsem se k ní tak často nedostala, s


Tuhle buchtu miluji už od dětství, kdy mi ji pekla vždy za odměnu, nebo při slavnostní příležitosti má babička a vždy ji krájela na maličkaté kostičky. Bývala výjimečně, protože babička byla naučena, že se s vajíčky šetří. Tím, že jsem se k ní tak často nedostala, stala se tato žloutková delikatesa jednou z mých top. aaaaaa

Suroviny:

Poleva:
  • 280 kg cukr moučka
  • 6 ks žloutek
Těsto:
  • 1 polévková lžíce rumu
  • 160 g mouka hrubá
  • 250 g cukr krupice
  • 280 g ořechy vlašské mleté
  • 280 g máslo
  • 6 ks bílek

Příprava:

Do mísy vložíme mleté vlašské ořechy, máslo, cukr krupici, hrubou mouku, rum. Bílky musíme našlehat a poté přidat k ostatním ingrediencím, promíchat a těsto vložit na plech. Pečeme v předehřáté troubě max. 30minut. Jestli je řez hotový zjistíme tak, že vezmeme špejli a píchneme do řezu, pokud se nelepí, můžeme řez vyndat. Polevu uděláme z cukru a žloutků. Naneseme na upečený vychladlý řez a necháme usušit přes noc.   Je to opravdu snadné a vynikající. Vyzkoušejte také!   Markét ,)