před 9 lety, 13.05.2016 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Vyzkoušejte oblíbené žloutkové řezy
Tuhle buchtu miluji už od dětství, kdy mi ji pekla vždy za odměnu, nebo při slavnostní příležitosti má babička a vždy ji krájela na maličkaté kostičky. Bývala výjimečně, protože babička byla naučena, že se s vajíčky šetří. Tím, že jsem se k ní tak často nedostala, s
Tuhle buchtu miluji už od dětství, kdy mi ji pekla vždy za odměnu, nebo při slavnostní příležitosti má babička a vždy ji krájela na maličkaté kostičky. Bývala výjimečně, protože babička byla naučena, že se s vajíčky šetří. Tím, že jsem se k ní tak často nedostala, stala se tato žloutková delikatesa jednou z mých top.
Suroviny:
Poleva:
- 280 kg cukr moučka
- 6 ks žloutek
Těsto:
- 1 polévková lžíce rumu
- 160 g mouka hrubá
- 250 g cukr krupice
- 280 g ořechy vlašské mleté
- 280 g máslo
- 6 ks bílek
Příprava:
Do mísy vložíme mleté vlašské ořechy, máslo, cukr krupici, hrubou mouku, rum. Bílky musíme našlehat a poté přidat k ostatním ingrediencím, promíchat a těsto vložit na plech. Pečeme v předehřáté troubě max. 30minut.
Jestli je řez hotový zjistíme tak, že vezmeme špejli a píchneme do řezu, pokud se nelepí, můžeme řez vyndat. Polevu uděláme z cukru a žloutků. Naneseme na upečený vychladlý řez a necháme usušit přes noc.
Je to opravdu snadné a vynikající. Vyzkoušejte také!
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)