Kuřecí prsa marinovaná v BBQ balzamikovém krému Kalamáta Papadimitriou a obalovaná v kukuřičných lupíncích, s pečenou dýní, chorizem a kysanou smetanou

Kuřecí prsa marinovaná v BBQ balzamikovém krému Kalamáta Papadimitriou a obalovaná v kukuřičných lupíncích, s pečenou dýní, chorizem a kysanou smetanou

Budete potřebovat: -600 g kuřecích prsou -400 g kukuřičných lupínků -600 g muškátové dýně -100 g salámu chorizo -250 g zakysané smetany -4 lžíce BBQ balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou -3 vejce -100 g mouky, sůl -4 lžíce olivového oleje -2 lžíce medu -4


Budete potřebovat: -600 g kuřecích prsouKuřecí prsa v lupíncích_S -400 g kukuřičných lupínků -600 g muškátové dýně -100 g salámu chorizo -250 g zakysané smetany -4 lžíce BBQ balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou -3 vejce -100 g mouky, sůl -4 lžíce olivového oleje -2 lžíce medu -4 dvaceti gramové špalíčky zmrazeného másla -2 lžíce nasekaných bylinek (rozmarýn a tymián) Do očištěných kuřecích prsou vyřízneme malou kapsu, do které vložíme špalíček másla. Z BBQ balzamikového krému, 2 lžic olivového oleje, lžíce bylinek a soli vymícháme marinádu, ve které necháme kuřecí prsa marinovat minimálně dvě hodiny. Prsa vyjmeme z marinády, lehce osušíme, z jedné strany pomoučníme a namočíme v rozšlehaných vejcích. Poté vložíme do rozdrcených kukuřičných lupínků a rozložíme na plech. Pečeme v troubě na 180 °C cca 20 min. Dýni nakrájíme na kostky 2 cm velké a opečeme na olivovém oleji do změknutí, před koncem přidáme chorizo nakrájené na tenké nudličky, bylinky, osolíme a zakápneme lžící medu. Zakysanou smetanu lehce osolíme a použijeme ji jako studenou omáčku.