Medová marináda
Ingredience:
3 lžíce slunečnicového či olivového oleje
2 lžíce medu
4 lžíce sójové omáčky
3 – 4 stroužky česneku
čerstvá bazalka a oregano
2 lžičky citronové šťávy
sůl
pepř
Postup:
1/ Na pracovní plochu si připravte všechny ingredience.
2/ Nakrájejte si nadrobno bazalku a prolisujte česnek.
3/ Připravte si misku a smíchejte v ní sójovou omáčku, olej a med. Přidejte do směsi prolisovaný česnek, pepř, sůl a bylinky. A dochuťte citronovou šťávou.
4/ Naložte do marinády kuřecí plátky a nechte 2 hodiny minimálně v lednici, v lepším případě nechte přes noc marinovat.
5/ Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa.
TIP: Pokud chcete potěšit převážně pánskou část návštěvy, můžete do této marinády přidat i 60 ml whisky.