Medová marináda

Medová marináda

Ingredience:

3 lžíce slunečnicového či olivového oleje
2 lžíce medu
4 lžíce sójové omáčky
3 – 4 stroužky česneku
čerstvá bazalka a oregano
2 lžičky citronové šťávy
sůl
pepř

 

Postup:

1/ Na pracovní plochu si připravte všechny ingredience.

2/ Nakrájejte si nadrobno bazalku a prolisujte česnek. 

3/ Připravte si misku a smíchejte v ní sójovou omáčku, olej a med. Přidejte do směsi prolisovaný česnek, pepř, sůl a bylinky. A dochuťte citronovou šťávou. 

4/ Naložte do marinády kuřecí plátky a nechte 2 hodiny minimálně v lednici, v lepším případě nechte přes noc marinovat.

5/ Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa.

TIP: Pokud chcete potěšit převážně pánskou část návštěvy, můžete do této marinády přidat i 60 ml whisky.

 

 

 

 

Ingredience:

česnek med