Kuřecí špízy s klasickým balzamikovým krémem a s arašídovou omáčkou
Ingredience:
500 g kuřecích prsních řízků
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce vody
1 lžíce hnědého cukru
2 lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
2 lžíce tmavé sójové omáčky
2 stroužky česneku
1 lžíce sezamového oleje
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky koření pěti vůní
Olivový olej, koriandr, sezamová semínka
Arašídová omáčka:
100 g arašídového másla
150 ml kokosového mléka
100 ml kuřecího vývaru
1 najemno nasekaná červená chilli paprička
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce šťávy z limety
Postup:
V míse smícháme škrob, vodu, cukr, klasický balzamikový krém a sójovou omáčku. Česnek utřeme nebo nasekáme najemno. Do marinády přidáme česnek, sezamový olej, zázvor, koření pěti vůní a důkladně vše promícháme.
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na proužky. Naložíme ho do marinády a necháme v lednici nejméně hodinu odležet. Maso napícháme na dřevěné špejle a opékáme na grilu.
Mezitím připravíme arašídovou omáčku. V rendlíku zlehka svaříme všechny ingredience dohromady, až nám omáčka začne houstnout.
Hotové maso ozdobíme sezamovými semínky a koriandrem. Podáváme s arašídovou omáčkou.