Svěží a lehké dipy využijete k masu i k zelenině
Vegetariáni či lidé milující svěží lahůdky v kuchyni náš dnešní recept určitě ocení. Nabídneme vám totiž hned dva svěží dipy, které v kuchyni bohatě využijete
Hřáškový dip s bazalkou
Všichni víme, jak je zdravé jíst špenát, s hráškem je to podobné. Obsahuje spoustu vitamínu K, manganu, vlákniny, vitamín B1, měď, vitamín C, fosfor a také kyselinu listovou. Bazalka pak dodává s čerstvými bylinkami chuť, která činí tento dip chutným téměř s jakoukoliv zeleninou.
Složení:
2 šálky hrášku
1 šálek špenátu
1 až 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
¼ šálku listů čerstvé bazalky
1 stroužek česneku
1 čajová lžička mořské soli
Postup:
Vložte všechny přísady do kuchyňského robotu nebo vysokorychlostního mixéru. Mixujte do hladka. Chuť pak upravte podle oblíbeného koření.
Cuketový dip se sušenými rajčaty
Další variantou, kterou můžete zkusit je dip, který se perfektně hodí k syrové i vařené zelenině, nebo rovněž jako příloha k masu. Cuketa je jedním z nejlepších zdrojů manganu, vitamínu C a vlákniny.
Složení:
½ červené papriky
1 cuketa
2 lžíce tahini (sezamová pasta)
4 sušená rajčata
1 limetka – vymačkat
2 lžíce nutriční kvasnice
⅛ lžičky kajenského pepře
⅛ lžičky mořské soli
Postup:
Opět všechny přísady vložte do vysokorychlostního mixéru a do hladka rozmixujte. Podle chuti pak přidejte další koření či bylinky. I v základní verzi však dip chutná opravdu dobře!
Ingredience: