Engadinský ořechový koláč
přísady
Postup či přesné množství surovin nejsou ani tady – jako u každého všeobecně známého receptu – zcela jednotné. Proto se můžete setkat s mnoha variantami.
8 řezů (cca 784 kal/1 porce), 20 minut příprava,, 40 minut pečení
- 300 g hladké mouky
- 150 g Korunního cukru hnědého
- 150 g másla
- 1 vejce
- špetka soli
Náplň:
- 300 g Korunního cukru pudrového
- 150 g másla
- 250 g nasekaných vlašských ořechů
- 200 ml smetany ke šlehání
příprava
Z uvedených přísad vypracujeme těsto. Asi tři čtvrtiny oddělte, zbytek vyválejte a vyložte jím kulatou formu o průměru 24 cm.
Jako první nechte zkaramelizovat cukr v kastrolu s tlustým dnem. Přidáme smetanu a ořechy a dvakrát necháme přejít varem. Nechte lehce zchladnout a přesuňte do formy a přikryjte zbylým vyváleným těstem. Vidličkou přimáčkněte okraje k sobě a udělejte pár dírek, aby se těsto nenadzvedávalo. Pečeme na 180 °C cca 40 minut.
zdroj: https://www.korunnicukr.cz/recepty/recipe-detail/engadinsky-orechovy-kolac/