Domácí jablečná přesnídávka
přísady
Příprava: 15 minut, Vaření: 15 minut, 2 svačinky
- 340 g oloupaných, vykrájených a nasekaných jablek (cca 1 velké nebo 2 malé)
- 180 ml vody
- 50 g Korunního cukru moučka
- 1 lžíce citronové šťávy
- 10 piškotů
příprava
Kousky jablek nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby byla jablka úplně ponořená. Vaříme, dokud nebudou úplně měkká.
Necháme vychladnout, rozmixujeme mixérem či zpracujeme šťouchadlem. Přidáme cukr, šťávu z citronu a povaříme ještě cca 3 minuty. Pyré před plněním do skleniček necháme úplně vychladnout.
Tip: Místo kulatých piškotů můžete přibalit velké cukrářské, které poslouží jako lžička.
zdroj: https://www.korunnicukr.cz/recepty/recipe-detail/domaci-jablecna-presnidavka/