Čokoládový fondant s omáčkou z višní, balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a vanilkovou zmrzlinou

Čokoládový fondant s omáčkou z višní, balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a vanilkovou zmrzlinou

Co budete potřebovat: -125 g cukru  -125 g hořké čokolády -5 lžic balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem -3 vejce -80 g hladké mouky -125 g másla -200 g mražených višní -200 g zmrzliny V míse vyšleháme do husté pěny vejce s cukrem, p


Co budete potřebovat: -125 g cukru Fondant_S -125 g hořké čokolády -5 lžic balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem -3 vejce -80 g hladké mouky -125 g másla -200 g mražených višní -200 g zmrzliny V míse vyšleháme do husté pěny vejce s cukrem, pomalu zašleháváme rozpuštěnou čokoládu s máslem. Do vzniklé směsi vmícháme hladkou moukou. Směs nalijeme do silikonových formiček a upečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 9 minut tak, abychom měli střed tekutý. Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, přidáme višně a balzamikový krém s pomerančem a citrónem. Asi 6 minut redukujeme na ohni do konzistence omáčky. Omáčku podáváme s vanilkovou zmrzlinou a horkým fondantem.