Středeční pečení v podobě Afrika řezů.

Středeční pečení v podobě Afrika řezů.

Vítejte u dalšího dílu pečení. Dnes se s vámi podělím o recept, který jsem už před několika lety dostala od své kamarádky a stal se nedílnou součástí našeho jídelníčku. Vyzkoušejte ho také. Suroviny: 150g třtinového cukru (very dark) 200ml oleje 3 vejce


Vítejte u dalšího dílu pečení. Dnes se s vámi podělím o recept, který jsem už před několika lety dostala od své kamarádky a stal se nedílnou součástí našeho jídelníčku. Vyzkoušejte ho také. aizjdf

Suroviny:

  • 150g třtinového cukru (very dark)
  • 200ml oleje
  • 3 vejce
  • 300g špaldové mouky (polohrubé)
  • 150g mrkve
  • 125g banánu
  • 50g kešu ořechů
  • 1 lžíce skořice
  • 1 bio kypřící prášek
  • 250g měkkého tvarohu
  • 200ml rostlinné smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • med na doslazení krému
  • hrst vlašských ořechů na posypání
 

Příprava:

Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme rozmačkaný banán a na jemno nastrouhanou mrkev. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a mleté oříšky. Promícháme. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme při 175°C cca 30-35min. Po vychladnutí potřeme krémem (vyšlehaná smetana s vanilkovou dření a opatrně vmíchaný tvaroh) a posypeme drcenými ořechy. Necháme ztuhnout v chladu. Nakonec možno pokapat čokoládou.   Vyzkoušeli jste?   Markét ,)