Vepřová panenka s hořčicí, s restovanými houbami
Ingredience:
2 steaky z vepřové panenky
8 lžic olivového oleje
4 polévkové lžíce hořčice
150 g bílých žampiónů
150 g portobello žampiónů
150 g hnědých žampiónů
2 lžíce másla
60 ml chili balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
2 polévkové lžíce nasekané pažitky
Sůl, Čerstvě mletý pepř
Postup:
Ostrým nožem nejprve panenku překrojíme napůl a poté podélně krájíme na tenké proužky. V míse maso smícháme s hořčicí.
Na čistém prkénku nakrájíme všechny žampióny na tenké plátky. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje. Přidáme houby a smažíme 3-4 minuty, osolíme a opepříme. Následně přidáme máslo a chili balzamikový krém a vaříme, dokud omáčka nezesklovatí.
Na další pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje, na kterém osmahneme vepřovou panenku. Smažíme ji po dobu 6-7 minut, poté osolíme a opepříme.
Panenku vyjmeme z pánve, podáváme s omáčkou z hub a balzamikového krému. Na talíři dozdobíme nasekanou pažitkou.
Ingredience: