Lehký jahodový nepečený dort. Vyzkoušejte.

Lehký jahodový nepečený dort. Vyzkoušejte.

Jistě se vám také stalo, že jste čekali návštěvu, která se nechala slyšet, že drží dietu. Upřímně mě toto tvrzení vždy vyděsí, ale jakmile se zamyslím, není problém je pohostit se vším všudy. Dnes jsem své přátele překvapila tímto dezertem. Vyzkoušejte jej také.


Jistě se vám také stalo, že jste čekali návštěvu, která se nechala slyšet, že drží dietu. Upřímně mě toto tvrzení vždy vyděsí, ale jakmile se zamyslím, není problém je pohostit se vším všudy. Dnes jsem své přátele překvapila tímto dezertem. Vyzkoušejte jej také. Recept-na-Letní-jahodový-nepečený-dort

Suroviny:

  • 500 g zralých jahod
  • 600 ml bílého jogurtu (čím kvalitnější, tím lepší)
  • 10 plátků želatiny (nebo 17 g klasické želatiny v sáčku)
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 lžičky olivového oleje
 

Příprava:

Jogurt nechte zteplat na pokojovou teplotu. Želatinové plátky nechejte chvíli ve studené vodě, aby nabobtnaly. Poté je vymačkejte, dejte do misky a trošku zahřejte v mikrovlnce. Stejný postup můžete udělat ve vodní lázni. V míse smíchejte jogurt a med a vmíchejte rozpuštěnou želatinu. Přichystejte si větší mísu, vymazejte ji olivovým olejem a vyložte potravinovou fólií. Jahody omyjte, očistěte a nakrájejte na plátky. Většími plátky jahod vyložte dno a boky mísy. Vlijte 3/4 jogurtové směsi. Vyskládejte na jogurt zbývající jahody. Vlijte zbytek jogurtu. Mísu zakryjte a dejte asi na 4 hodiny ztuhnout do lednice. Zthnutý dort vyklopte z mísy na talíř a nakrájený podávejte. Pokud vydržíte s nakrojením do druhého dne, dort bude lépe ztuhlý a proleželý.   Vyzkoušeli jste?   Markét ,)