Další skvělá alternativa cheesecake? No přeci citrónový!

Další skvělá alternativa cheesecake? No přeci citrónový!

O tom, jak bezmezně miluji cheesecake se tu rozepisovat nebudu, už jsem vás s tím několikrát seznámila. Vzhledem k ohlasům, které na každý z mých cheesecake receptů byl jsem usoudila, že jsme obecně pro tuto laskominu zapálení. A proto dnes přináším další, tentokráte citróno


O tom, jak bezmezně miluji cheesecake se tu rozepisovat nebudu, už jsem vás s tím několikrát seznámila. Vzhledem k ohlasům, které na každý z mých cheesecake receptů byl jsem usoudila, že jsme obecně pro tuto laskominu zapálení. A proto dnes přináším další, tentokráte citrónový recept. Předem upozorňuji, že je nejedná o pravý cheesecake, ale o jeho počeštěnou alternativu, kterou mě hostí má kamarádka a kterou vždy s chutí "zdlábnu". Vyzkoušejte ho také.  PHILADELPHIA_3STEP_Lemon_Cheesecake_Bars_640x428

Suroviny:

  • 2 plnotučné tvarohy
  • polovina másla
  • necelý hrnek cukru
  • 3 vejce
  • polovina prášku do pečiva
  • 1 velký citrón - dobře umytý
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • kokos, mleté ořechy či drcené máslové sušenky na vysypání formy
 

Příprava:

Předehřejeme si formu na 180°C.  Malou dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem či mletými ořechy nebo drcenými sušenkami - já hlasuji pro sušenky. Z citrónu si ostrouháme kůru a dáme si ji stranou, pak z něj vymačkáme šťávu - oboje poté přidáme do těsta. Dále si v hrnku rozpustíme máslo a smícháme všechny ingredience dohromady. Nyní můžeme nalít do dortové formy, vložit do trouby a péct zhruba 40 minut - je nutné koláč kontrolovat, aby nezhnědl, ale byl jen lehounce zlatavý. Nakonec je nutno jej nechat zchladnout a ještě poté ubytovat na pár hodin v lednici.   Co říkáte téhle alternativě? Chutná?   Markét ,)