Pavoučí dýňová polévka
Ingredience:
- 1 balení Bonduelle Dýňové polévkové směsi (400 g)
- 1 cibule
- 1 palice česneku
- 1 zázvor
- 0,2 l vývaru
- 0,3 l kokosového mléka
- 2 batáty
- olivový olej
- sůl, pepř
- černé olivy a dýňová semínka na ozdobu
Postup:
- Začněte s přípravou ingrediencí. Cibuli si nakrájejte nadrobno, batáty na kostičky, zázvor oloupejte a pokrájejte na tenčí plátky.
- V hrnci si rozehřejte olivový olej a orestujte cibulku. Přidejte česnek a nechte provonět. Následně přidejte také batáty a pár minut opékejte. Nakonec přihoďte zázvor a restujte další minutu.
- Vše přelijte vývarem, vsypte Bonduelle dýňovou směs, osolte a přiveďte k varu.
- Poté přidejte 2/3 kokosového mléka a vařte do změknutí.
- Nakonec vše rozmixujte pomocí tyčového mixéru a dochuťte dle chuti.
- Zbylou 1/3 kokosového mléka použijte na zdobení. Rozdělte polévku do talířů, a do každého talíře nakreslete mlékem spirálu. Poté veďte párátkem ze středu několik čar, dokud nevytvoříte pavučinu.
- Na závěr přidejte olivového pavouka a podávejte spolu s dýňovými semínky.
zdroj: https://www.bonduelle.cz/recepty/zelenina/dyne