Pavoučí dýňová polévka

Pavoučí dýňová polévka

Ingredience:

  • 1 balení Bonduelle Dýňové polévkové směsi (400 g)
  • 1 cibule
  • 1 palice česneku
  • 1 zázvor
  • 0,2 l vývaru
  • 0,3 l kokosového mléka
  • 2 batáty
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • černé olivy a dýňová semínka na ozdobu

Postup:

  1. Začněte s přípravou ingrediencí. Cibuli si nakrájejte nadrobno, batáty na kostičky, zázvor oloupejte a pokrájejte na tenčí plátky.
  2. V hrnci si rozehřejte olivový olej a orestujte cibulku. Přidejte česnek a nechte provonět. Následně přidejte také batáty a pár minut opékejte. Nakonec přihoďte zázvor a restujte další minutu.
  3. Vše přelijte vývarem, vsypte Bonduelle dýňovou směs, osolte a přiveďte k varu.
  4. Poté přidejte 2/3 kokosového mléka a vařte do změknutí.
  5. Nakonec vše rozmixujte pomocí tyčového mixéru a dochuťte dle chuti.
  6. Zbylou 1/3 kokosového mléka použijte na zdobení. Rozdělte polévku do talířů, a do každého talíře nakreslete mlékem spirálu. Poté veďte párátkem ze středu několik čar, dokud nevytvoříte pavučinu.
  7. Na závěr přidejte olivového pavouka a podávejte spolu s dýňovými semínky.

 

 

zdroj: https://www.bonduelle.cz/recepty/zelenina/dyne

 

Ingredience:

dýně