Sladká bomba v podobě třených mandlových buchet. Vyzkoušejte!

Sladká bomba v podobě třených mandlových buchet. Vyzkoušejte!

Osobně jsem milovník inovace, lehkých dezertů, nových a kreativních nápadů a především čokolády. I když jmenovanému dávám přednost, nikdy si neodpustím pečení staré dobré klasiky. A když myslím staré, tak opravdu staré. Neboť tuhle dobrotu pekla mé babičce už ta její.


Osobně jsem milovník inovace, lehkých dezertů, nových a kreativních nápadů a především čokolády. I když jmenovanému dávám přednost, nikdy si neodpustím pečení staré dobré klasiky. A když myslím staré, tak opravdu staré. Neboť tuhle dobrotu pekla mé babičce už ta její. Vyzkoušejte také tyto skvělé třené mandlové buchty s jahodou, či marmeládou. Nebo obojím - tak jako já.  aa

Suroviny:

Těsto:
  • 12 dkg másla
  • 10 dkg cukru
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • nastrouhaná kůra z ½ citrónu
  • 10 dkg mletých mandlí
  • 1 droždí (kvásek)
  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 1 – 1 ½ dcl smetany (vlažné)
Náplň:
  • marmeláda, ovoce
  • Máslo na potření při pečení
  • Máslo s rumem na potření po upečení a moučkový cukr na posypání
 

Příprava:

Máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme vejce a žloutky a vše vymícháme. Přidáme ostatní suroviny a pomocí smetany (přilévejte postupně) vypracujeme vláčné těsto. Nesmí být tuhé. Necháme asi 1 hodinu kynout v peřinách - pěkně postaru. Uždibujeme kousky, ze kterých vytvarujeme placičku, naplníme a tvoříme buchty. Dáme do vymazaného pekáčku, povrch potřeme máslem a už nenecháme kynout. Pečeme při 185 stupních si 30 minut. Horké potřeme rozpuštěným máslem s rumem a sypeme cukrem.   Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?   Markét ,)         Díky za foto zakrasnejsivimperk.cz