před 8 lety, 31.08.2016 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Sladká bomba v podobě třených mandlových buchet. Vyzkoušejte!
Osobně jsem milovník inovace, lehkých dezertů, nových a kreativních nápadů a především čokolády. I když jmenovanému dávám přednost, nikdy si neodpustím pečení staré dobré klasiky. A když myslím staré, tak opravdu staré. Neboť tuhle dobrotu pekla mé babičce už ta její.
Osobně jsem milovník inovace, lehkých dezertů, nových a kreativních nápadů a především čokolády. I když jmenovanému dávám přednost, nikdy si neodpustím pečení staré dobré klasiky. A když myslím staré, tak opravdu staré. Neboť tuhle dobrotu pekla mé babičce už ta její. Vyzkoušejte také tyto skvělé třené mandlové buchty s jahodou, či marmeládou. Nebo obojím - tak jako já.
Suroviny:
Těsto:
- 12 dkg másla
- 10 dkg cukru
- 2 vejce
- 2 žloutky
- špetka soli
- nastrouhaná kůra z ½ citrónu
- 10 dkg mletých mandlí
- 1 droždí (kvásek)
- 40 dkg polohrubé mouky
- 1 – 1 ½ dcl smetany (vlažné)
Náplň:
- marmeláda, ovoce
- Máslo na potření při pečení
- Máslo s rumem na potření po upečení a moučkový cukr na posypání
Příprava:
Máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme vejce a žloutky a vše vymícháme. Přidáme ostatní suroviny a pomocí smetany (přilévejte postupně) vypracujeme vláčné těsto. Nesmí být tuhé. Necháme asi 1 hodinu kynout v peřinách - pěkně postaru.
Uždibujeme kousky, ze kterých vytvarujeme placičku, naplníme a tvoříme buchty. Dáme do vymazaného pekáčku, povrch potřeme máslem a už nenecháme kynout. Pečeme při 185 stupních si 30 minut. Horké potřeme rozpuštěným máslem s rumem a sypeme cukrem.
Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?
Markét ,)
Díky za foto zakrasnejsivimperk.cz
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)