Jablečný linecký koláč, který musíte ochutnat!

Jablečný linecký koláč, který musíte ochutnat!

Krásný den milé pekařinky a pekaři. Chci Vám poděkovat za reakce, které mi posíláte a také za spoustu receptů, kterými mě dnes a denně inspirujete. Dnes jsem se rozhodla Vám sem přidat od jedné ze čtenářek, paní Romany. Popisovat ho určitě nemusím, všichni tento recept moc


Krásný den milé pekařinky a pekaři. Chci Vám poděkovat za reakce, které mi posíláte a také za spoustu receptů, kterými mě dnes a denně inspirujete. Dnes jsem se rozhodla Vám sem přidat od jedné ze čtenářek, paní Romany. Popisovat ho určitě nemusím, všichni tento recept moc dobře známe a milujeme. Upečte si ho s námi. img_4723-2

Suroviny:

  • 250 g hladké mouky
  • 120 g cukru
  • 130 g másla
  • 1 vejce
  • 4 velká jablka
  • vanilkový pudink
  • 2 PL moučkového cukru
  • 4kl skořice
  • citronová šťáva
  • 450ml vody
  • rum nebo rumová tresť - nemusí být
 

Příprava:

Máslo nakrájíme na kousky do mouky a přidáme jedno vejce a cukr. Uhněteme těsto, které dáme do potravinářské folie a necháme asi 60 minut v chladu ztuhnout. Nakrájíme jablka na kousky, dáme do kastrolku a přidáme 4 kl skořice a 2 pl moučkového cukru. V mističce promícháme 450 ml vody s vanilkovým pudinkem a nalijeme k jablkům.Povaříme, než jablka změknou- cca 8 min. Vyndáme si vychlazené těsto a kousek si oddělíme, aby nám zbylo na mřížku. Do předem vymazané a vysypané formy rozprostřeme těsto i do krajů tak, aby nám vznikl vyvýšený okraj.Nalijeme směs z jablek a uděláme mřížku . Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C v horkovzdušné troubě a na 180°C v obyčejné zhruba 30 až 40 min dozlatova. Pocukrujeme moučkovým cukrem a máme hotovo dobrou chuť .dle vlastní chuti .   Do směsi jablek můžeme přidat rozinky, rum, ořechy, vše záleží na chuti.       Zdroj foto: bakingandmistaking.com