před 8 lety, 24.10.2016 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Jablečný linecký koláč, který musíte ochutnat!
Krásný den milé pekařinky a pekaři. Chci Vám poděkovat za reakce, které mi posíláte a také za spoustu receptů, kterými mě dnes a denně inspirujete. Dnes jsem se rozhodla Vám sem přidat od jedné ze čtenářek, paní Romany. Popisovat ho určitě nemusím, všichni tento recept moc
Krásný den milé pekařinky a pekaři. Chci Vám poděkovat za reakce, které mi posíláte a také za spoustu receptů, kterými mě dnes a denně inspirujete. Dnes jsem se rozhodla Vám sem přidat od jedné ze čtenářek, paní Romany. Popisovat ho určitě nemusím, všichni tento recept moc dobře známe a milujeme. Upečte si ho s námi.
Suroviny:
- 250 g hladké mouky
- 120 g cukru
- 130 g másla
- 1 vejce
- 4 velká jablka
- vanilkový pudink
- 2 PL moučkového cukru
- 4kl skořice
- citronová šťáva
- 450ml vody
- rum nebo rumová tresť - nemusí být
Příprava:
Máslo nakrájíme na kousky do mouky a přidáme jedno vejce a cukr. Uhněteme těsto, které dáme do potravinářské folie a necháme asi 60 minut v chladu ztuhnout. Nakrájíme jablka na kousky, dáme do kastrolku a přidáme 4 kl skořice a 2 pl moučkového cukru. V mističce promícháme 450 ml vody s vanilkovým pudinkem a nalijeme k jablkům.Povaříme, než jablka změknou- cca 8 min. Vyndáme si vychlazené těsto a kousek si oddělíme, aby nám zbylo na mřížku. Do předem vymazané a vysypané formy rozprostřeme těsto i do krajů tak, aby nám vznikl vyvýšený okraj.Nalijeme směs z jablek a uděláme mřížku .
Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C v horkovzdušné troubě a na 180°C v obyčejné zhruba 30 až 40 min dozlatova. Pocukrujeme moučkovým cukrem a máme hotovo dobrou chuť .dle vlastní chuti .
Do směsi jablek můžeme přidat rozinky, rum, ořechy, vše záleží na chuti.
Zdroj foto: bakingandmistaking.com
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)