Vánoční cukroví: Kávová srdíčka

Vánoční cukroví: Kávová srdíčka

Vítejte u dalšího dílu vánočního cukroví, ve kterém se dnes podíváme na recept, který bude na našem stole letos prvně. Jedná se o kávová srdíčka, na které jsem dostala recept právě od vás! Tímto děkuji Martě za tip!  Suroviny: Těsto: 250g hladká mouka 2 ž


Vítejte u dalšího dílu vánočního cukroví, ve kterém se dnes podíváme na recept, který bude na našem stole letos prvně. Jedná se o kávová srdíčka, na které jsem dostala recept právě od vás! Tímto děkuji Martě za tip!  aaa

Suroviny:

Těsto:
  • 250g hladká mouka
  • 2 žloutky
  • 1kl prášek do pečiva
  • 130g másla
  • 1kl mleté kávy
  • trochu mléka
  • 100g mleté ořechy
Krém:
  • 150g cukr moučka
  • 1PL hrubé mouky
  • 125ml silné kávy
  • 130g másla
 

Příprava:

Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, dáme do folie a necháme v chladu odpočinout. Následně vyválíme plát a vykrajujeme srdíčka a pečeme. Následně spojujeme krémem a zdobíme. Postup krém: Kávu svaříme s moukou na kaši a necháme zchladnout. Máslo si utřeme s cukrem do pěny. Vychladlou kaši smícháme s utřeným máslem a promícháme tak, aby jsme v krému neměli žádné hrudky.     Vyzkoušíte je také?   Markét ,)       Za fotku i recept děkuji paní Martě.