Velikonoční mlsání s příchutí Baileys

Velikonoční mlsání s příchutí Baileys

Teprve nedávno se vlády ujalo jaro a už tu máme Velikonoce. Svátky znovuzrození a oslavy jarních dní si dnes již nedokážeme představit bez pomlázky plné pentliček, malovaných kraslic
a nadýchaného beránka. Chcete-li své koledníky letos překvapit a pohostit je něčím originálním, vyzkoušejte naše recepty s oblíbeným Baileys. Tradiční pochoutky dochucené kapkou lahodného irského likéru budou skvělým zpestřením vaší velikonoční tabule. 
 


 

Plněná čokoládová vajíčka

Pokud patříte mezi milovníky čokolády, těmto velikonočním Baileys vajíčkům jistě neodoláte. Jednoduše si připravíte sladké potěšení pro veselé koledníky nebo výbornou sladkou tečku ke svátečnímu obědu. Dokonalé spojení čokolády a jemného krému s kapkou likéru Baileys Chocolat Luxe, kde se snoubí čerstvá smetana, whiskey a pravá belgická čokoláda až s 45% podílem kakaových bobů, ocení i ti největší fajnšmekři.

INGREDIENCE:
10 čokoládových dutých vajíček 5 cl smetany ke šlehání (30 %) 150 g ricotty 5 cl Baileys Chocolat Luxe 50g mléčné čokolády 50 g hořké čokolády

POSTUP:
1) Čokoládovým vajíčkům odlámeme špičky, které dáme stranou
2) Oba druhy čokolády rozpustíme nad vodní lázní, přilijeme horkou smetanu a mícháme, dokud nám nevznikne hladký a lesklý krém. Za občasného promíchání necháme vychladnout
3) Ručním šlehačem lehce prošleháme vychladlý čokoládový krém s ricottou a Baileys Chocolat Luxe, vložíme do zdobícího sáčku a krémem naplníme čokoládová vejce
4) Necháme vychladnout přes noc v lednici, ozdobíme ovocem a podáváme.  

Velikonoční beránek

 

Beránek neodmyslitelně patří k tradicím českých Velikonoc. Je symbolem čistoty a života, proto na něj při přípravě velikonoční tabule určitě nezapomeňte. Přidáte-li do těsta trochu lahodného likéru Baileys Original, uvidíte, jak jeho chuť ožije a všichni se budou jen olizovat.

INGREDIENCE:
300 g polohrubé mouky 2 lžíce horké vody 1,5 dcl smetany ke šlehání (30 %) 1 dcl Baileys Original 4 větší vejce 1 balíček kypřícího prášku 180 g třtinového cukru špetka soli máslo a strouhanka/hrubá mouka na vymazání
a vysypání formy

POSTUP:
1) Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme strouhankou (popřípadě hrubou moukou) a předehřejeme troubu na 170 °C
2) Vejce si rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků
3) Žloutky dáme do mísy, přidáme horkou vodu, třtinový cukr a vše vyšleháme do pěny
4) Vmícháme Baileys, smetanu a po chvilce mouku se solí a práškem do pečiva
5) Nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků, těsto vlijeme do formy a přiklopíme druhým dílem. Pečeme 45 minut.

Tip: Do těsta můžete přidat oříšky, kandované ovoce nebo rozinky namáčené v Amarettu.