Smažená treska v pivním těstíčku s hořčicí a jogurtovým dipem s balzamikovým krémem

Smažená treska v pivním těstíčku s hořčicí a jogurtovým dipem s balzamikovým krémem

Ingredience: 1 kg tresky nakrájené na malé porce 250 g hladké mouky 250 ml piva 1 lžička hořčice 2 lžíce olivového oleje Olivový olej na smažení   Jogurtový dip: 250 gramů jogurtu 2 polévkové lžíce jemně nasekané petrželky 2 polévkové lžíce jemn


Ingredience: 1 kg tresky nakrájené na malé porce 250 g hladké mouky 250 ml piva 1 lžička hořčice 2 lžíce olivového oleje Olivový olej na smažení   Jogurtový dip: 250 gramů jogurtu 2 polévkové lžíce jemně nasekané petrželky 2 polévkové lžíce jemně nasekaného kopru 2 stroužky česneku, jemně nasekané 2 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem Sůl, Čerstvě mletý pepř Postup: Den předem tresku namočíme a zbavíme zbytku soli - ponoříme ji do studené vody po dobu alespoň 9 hodin. Vodu měníme každé 3 hodiny. V hluboké misce smícháme mouku se dvěma lžícemi olivového oleje. Pak přidáme hořčici a pivo. Vše promícháme, až nám vznikne hladké těsto. Připravíme si velkou pánev, kterou rozehřejeme  na vysokou teplotu a přidáme olivový olej. Obalenou tresku smažíme z obou stran a následně jí osušíme papírovým ubrouskem. Na přípravu jogurtového dipu vezmeme bílý jogurt a balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem. Dále přidáme drobně nakrájený česnek, petrželku a kopr. Vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti. Tresku podáváme spolu s jogurtovým dipem.