Vepřová panenka s hořčicí, s restovanými houbami s chili balzamikovým krémem

Vepřová panenka s hořčicí, s restovanými houbami s chili balzamikovým krémem

Ingredience: 2 steaky z vepřové panenky 8 lžic olivového oleje 4 polévkové lžíce hořčice 150 g bílých žampiónů 150 g portobello žampiónů 150 g hnědých žampiónů 2 lžíce másla, sůl, čerstvě mletý pepř 60 ml chili balzamikového krému Kalamáta Papadimitrio


Ingredience: 2 steaky z vepřové panenky 8 lžic olivového oleje 4 polévkové lžíce hořčice 150 g bílých žampiónů 150 g portobello žampiónů 150 g hnědých žampiónů 2 lžíce másla, sůl, čerstvě mletý pepř 60 ml chili balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou 2 polévkové lžíce nasekané pažitky   Postup: Ostrým nožem nejprve panenku překrojíme napůl a poté podélně krájíme na tenké proužky. V míse maso smícháme s hořčicí. Na čistém prkénku nakrájíme všechny žampióny na tenké plátky. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje. Přidáme houby a smažíme 3-4 minuty, osolíme a opepříme. Následně přidáme máslo a chili balzamikový krém a vaříme, dokud omáčka nezesklovatí. Na další pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje, na kterém osmahneme vepřovou panenku. Smažíme ji po dobu 6-7 minut, poté osolíme a opepříme. Panenku vyjmeme z pánve, podáváme s omáčkou z hub a balzamikového krému. Na talíři dozdobíme nasekanou pažitkou.